Foto

Žena, ktorá si 27 rokov nestrihala nechty, konečne odpovedala na najčastejšie kladenú otázku

nechty

videní: 378

Žena, ktorá si 27 rokov nestrihala nechty, konečne odpovedala na najčastejšie kladenú otázku: Vo svete plnom jedinečných foriem sebavyjadrenia sa cesta Diany Armstrongovej vyníma ako skutočne pozoruhodná. Pozornosť púta nielen jej neobyčajná dĺžka nechtov, ale aj úprimný príbeh, ktorý sa za nimi skrýva.

Diana, ktorej nechty merajú približne 13 metrov, je teraz držiteľkou svetového rekordu v dĺžke nechtov na rukách ženy, čím viac ako zdvojnásobila predchádzajúci rekord. Odkedy sa ľudia dozvedeli, že si nechty nestrihala už 27 rokov, mnohí si kladú rovnakú otázku o jej neuveriteľných pazúroch.

Žena, ktorá si 27 rokov nestrihala nechty, konečne odpovedala na najčastejšie kladenú otázku

 

Čo teda viedlo k tejto mimoriadnej situácii?

Táto žena z Minneapolisu sa oficiálne stala držiteľkou titulu najdlhších nechtov, aké boli kedy zaznamenané na ženských prstoch, uvádza sa v Guinnessovej knihe. Armstrongová je teraz uznaná v dvoch kategóriách: „najdlhšie nechty na rukách (žena)“ a ‚najdlhšie nechty na rukách vôbec (žena)‘.

Jej pozoruhodné extrémne nechty merajú neuveriteľných 1 306,58 cm – čo sa rovná výške LeBrona Jamesa šesťkrát viac, s rezervou niečo vyše 60 cm. Pre kontext, hviezda NBA meria 206 cm.

Pozoruhodné je, že jej pravý necht na palci vyniká ako najdlhší, siaha na 138,94 cm, zatiaľ čo jej najkratší necht, ľavý malíček, meria úctyhodných 109,2 cm.

Žena z Texasu mala od mladosti vášeň pre nechty a nechtové umenie. S obľubou spomína na chvíle strávené tým, ako žiadala svoju matku, aby jej zmerala nechty, a premýšľala, či by si ich mohla namaľovať pestrými farbami. „Vždy som mala dlhé nechty, ale nie v takej miere. Už keď som bola malá, vždy som mala dlhšie nechty. Moja mama si vždy nechty pestovala, takže som vždy mala nechty ako moja mama,“ podelila sa Armstrongová.

K tomuto svetovému rekordu ju však priviedla srdcervúca rodinná tragédia

Príbeh nabral tragický obrat v roku 1997, keď Armstrongová čelila srdcervúcej strate svojej 16-ročnej dcéry. Začalo sa to ako obyčajný deň. Požiadala svoje deti, aby vstali, kým pôjdu do obchodu s potravinami.

Počas nakupovania dostala znepokojujúci telefonát od svojej druhej dcéry. „Mami, Tisha sa nechce zobudiť,“ oznámila, čím Armstrongová dobehla domov, aby zistila, že jej dcéra Latisha tragicky zomrela v spánku na astmatický záchvat. „Bol to najhorší deň môjho života,“ spomína.

Deň pred smrťou Latisha matke nalakovala nechty a Armstrongová sa potom jednoducho nedokázala prinútiť k tomu, aby si ich ostrihala. „Bola jediná, kto mi ich robil. Leštila mi ich a pilovala,“ prezradila. Taktiež prezradila, že po Latishinej smrti takmer desať rokov bojovala s depresiami.

„Vždy, keď sa na nich pozriem, spomeniem si na svoju dcéru. Myslím si, že je to môj anjel strážny,“ dodala.

Ako zvláda každodenný život s extrémne dlhými nechtami?

Aj keď sú jej najdlhšie nechtíky dojímavé, mnohí sa na sociálnych sieťach pýtali na to, čo ich zaujíma. Jeden používateľ sa pýtal: „Ako sa s nimi čistí?“ Ďalší dodal: „Ako sa utiera? Skutočná zvedavosť,“ zatiaľ čo tretia osoba sa pýtala: “Pracovala niekedy? Nie je možné, aby si niečo urobila sama.“

Armstrongová má na tieto otázky jednoznačnú odpoveď. V rozhovore po dosiahnutí svojho rekordu vysvetlila: „No, viete, keď idem na záchod, je to rovnaké ako u kohokoľvek iného, kto ide na záchod; len s nechtami pracujem asi iným spôsobom, ako by pracovali oni.“ Ďalej upresnila: „Používam veľa toaletného papiera. Neobmotávam si ho okolo ruky ako niektorí ľudia; nemôžem to robiť takýmto spôsobom, pretože to jednoducho nefunguje.“

Urobila aj ďalšie úpravy životného štýlu, rozhodla sa vyhýbať oblečeniu so zipsami a vzdala sa šoférovania, pretože jej dlhé nechty robia tieto úlohy dosť náročnými.

Ayanna čelila každodenným problémom so svojimi mimoriadne dlhými nechtami a niektoré činnosti, ako napríklad umývanie riadu a ustielanie postele, boli pre ňu takmer nemožné. „Musím byť veľmi, veľmi opatrná pri pohybe,“ vysvetlila. „Vždy sa psychicky pripravujem na ďalší krok, aby som si neublížila alebo nezlomila nechty. Ale teším sa z ich strihania, pretože sa teším na nové začiatky.“

Ayanna zažila rôzne reakcie od tých, ktorí si všimli jej nechty na verejnosti, pričom väčšina z nich bola pozitívna a povzbudzujúca – najmä od detí. „Milujem, keď za mnou prídu deti a povedia: ‘To sú tvoje nechty? Odpoviem: ‘Áno,’ a potom sa spýtajú: ‘Koľko máš rokov? Môžu povedať: ‘Mám desať alebo sedem rokov,’ a ja poviem: ‘Hádaj, koľko majú moje nechty? Majú 28 rokov! Sú staršie ako ty!“

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov