Foto

Posteľ: Nikdy pod ňu neukladajte tieto veci! Robíte rovnakú chybu?

posteľ

videní: 686

Posteľ: Nikdy pod ňu neukladajte tieto veci! Robíte rovnakú chybu? Pamätáte si na rýchle upratovanie izby v detstve? Jednoducho ste všetko hodili pod posteľ. Koľko sa toho zmenilo? Aj keď už možno nevidíte farbičky, špinavé ponožky a plastové hračky, pre mnohých z nás staré zvyky zomierajú ťažko. Najmä ak máte v dome málo miesta, pod posteľou bude vždy to správne miesto na ukladanie vecí.

Bohužiaľ, nemusí to byť práve najrozumnejší spôsob uskladnenia. Chápeme vás – naozaj si chcete upratať život a úložný priestor pod posteľou sa javí ako stávka na istotu. Ale podľa odborníkov to má aj svoje nevýhody.

Požiadali sme dvoch profesionálnych organizátorov o radu na túto tému (a ich preferované riešenia na uskladnenie v domácnosti). Prečítajte si ich názory na to, čo by nikdy nemalo byť uložené pod posteľou.

Posteľ: Nikdy pod ňu neukladajte tieto veci! Robíte rovnakú chybu?

 

Mali by ste si ukladať veci pod posteľ?

„V ideálnom svete neodporúčam ukladať veci pod posteľ,“ hovorí Lisa Zaslow, certifikovaná profesionálna organizátorka a zakladateľka spoločnosti Gotham Organizers v New Yorku. „Je tam prach, ťažko sa to čistí a nie je to ľahko dostupné.“

„Takisto sa ľahko stane, že zabudnete, čo ste si tam dali,“ dodáva Alyssa Trosclair, certifikovaná profesionálna organizátorka a zakladateľka spoločnosti Emend v Baton Rouge v Louisiane.

Títo profesionáli však pripúšťajú jednu výnimku: malé priestory. Ak máte malý dom alebo byt (a vyčerpali ste úložné priestory v malých skrinkách), jednou z možností je úložný priestor pod posteľou. Celkovo sa však títo odborníci zhodujú v tom, čo by ste nikdy nemali ukladať pod posteľ.

Veci, ku ktorým potrebujete často pristupovať

Zúfalo hľadáte miesto, kam by ste uložili batožinu alebo ďalšie kabelky, a tak ich schováte pod posteľ. Je to tak? Omyl! Veci, ktoré často používate, ako napríklad oblečenie alebo kabelky, by nikdy nemali byť uložené pod posteľou. Nestojí to za to, aby ste si denne kľakali na kolená a liezli pod posteľ.

Namiesto toho ich uložte sem: „Najčastejšie používané predmety by mali byť uložené na dosah v úložných priestoroch, ktoré sa nachádzajú medzi vašimi očami a kolenami,“ hovorí Trosclair.

Dôležité dokumenty

Ukladať dôležité dokumenty pod posteľ je nielen nepohodlné, ale aj nerozumné. Naozaj chcete mať dôležité dokumenty, ako sú napríklad listy vlastníctva, poistné zmluvy, rodné listy a karty sociálneho poistenia, na mieste, kde ich nájdu zvedavé oči a kde na nich môže hodovať hmyz? Podľa Trosclair je to ešte horšie, pretože hlavné spálne často susedia s kúpeľňou, dôležité dokumenty (napríklad daňové doklady, ktoré by ste nikdy nemali vyhadzovať) by sa mohli poškodiť alebo zničiť pri pretekajúcej toalete, vani alebo prasknutom vodovodnom potrubí.

Ukladajte ich radšej tu: Dôležité dokumenty by mali byť uložené v ľahko prístupnej, prenosnej, ohňovzdornej a protipovodňovej uzamykateľnej schránke.

Ďalšia možnosť: V žiadnom prípade nie v skladovacích priestoroch, ale napríklad v bezpečnostnej schránke v banke.

Kartónové škatule

Z nejakého dôvodu majú ľudia tendenciu uchovávať staré škatule na sťahovanie a niektorí ich dokonca skladujú pod posteľou. Len to nerobte. Kartón priťahuje prach a hmyz. Medzi papierom, lepidlom a drážkami poskytuje obydlie a celodenný bufet pre rôzne plazivé hmyzy. Takže ak sa neradi zabávate so švehlami, švábmi, moľami, termitmi (áno, papier pochádza z dreva) a stonožkami, neskladujte staré baliace škatule pod posteľou.

Namiesto toho ich uložte sem: Odneste ich do recyklačného kontajnera, odovzdajte ich niekomu inému, kto sa sťahuje, alebo ich použite na uskladnenie oblečenia mimo sezóny.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov