videní: 581
Toto je jediný spôsob, akým by ste mali krájať avokádo: Naučte sa rozkrojiť avokádo na štvrtiny a odstrániť kôstku bez použitia ostrého noža.
Prvýkrát som videl niekoho spôsob, ako rozkrojiť avokádo, keď som si v reštaurácii objednal guacamole. Servírka ho rozkrojila na polovicu, ostrým nožom odstránila kôstku a potom lyžičkou vydlabala vnútro do misky. Videl som, ako to robilo nespočetné množstvo ľudí – hviezdy Food Network, kuchárske príručky a moji vlastní rodičia. Vždy som si myslel, že vydlabávanie avokáda z dužiny je jediný spôsob, ako to robiť.
Našťastie existuje lepší spôsob krájania avokáda! Tento spôsob uľahčuje lúpanie šupky z avokáda na krásne štvrtky, vďaka čomu ho môžete jesť každý deň. Toto je to, čo potrebujete vedieť.
Toto je jediný spôsob, akým by ste mali krájať avokádo
Čo budete potrebovať:
- Zrelé avokádo
- Ostrý kuchynský nôž
Inštrukcie
Krok 1: Nakrájajte ho na štvrtiny
Zrelé ovocie rozkrojte od stopky až po jadro, kým nenarazíte na semeno. Zopakujte to aj na druhú stranu a nakrájajte ovocie na štvrtiny.
Krok 2: Otočte ho, aby sa oddelilo
Ovocie prekrúťte na polovicu a oddeľte ho.
Krok 3: Odstráňte kôstku avokáda
Vytiahnite kôstku. Zatiaľ čo tradičné metódy odstraňujú kôstku ostrým nožom, zistili sme, že toto je oveľa bezpečnejšia metóda, ako ho rozkrojiť a odstrániť kôstku.
Krok 4: Odstráňte šupku avokáda
Šupku stiahnite ako šupku banánu. Ak je ovocie zrelé, šupka by sa mala čisto oddeliť. Nielenže získate najviac, ale nepotrebujete na to ani lyžicu!
Aj keď sa môže zdať zvláštne lúpať ovocie, pridané karotenoidy by mali oddialiť hnednutie avokáda – dokonalý trik na guacamole.
Ako nakrájať avokádo na plátky?
Po nakrájaní avokáda na štvrtiny a olúpaní šupky položte ovocie (áno, je to ovocie) plochou stranou nadol na dosku na krájanie a nožom ho nakrájajte na tenké plátky. Za pár sekúnd budete mať dokonale nakrájané ovocie pripravené na ranný avokádový toast. Avokádo by ste mali krájať len čerstvé, ale toto ovocie je možné zamraziť až na šesť mesiacov.