Foto

Šteňa so zriedkavým ochorením dostalo prilbu vytlačenú na 3D tlačiarni, ktorá ho chráni

šteňa

videní: 550

Šteňa so zriedkavým ochorením dostalo prilbu vytlačenú na 3D tlačiarni, ktorá ho chráni: Myslím, že na svete nie je nič vzácnejšie ani krajšie ako úprimná pomoc.

Pred niekoľkými týždňami dostala Humánna vzdelávacia spoločnosť (Humane Educational Society – HES) čivavu menom Niblett, ktorá sa narodila so zriedkavým zdravotným stavom: „voda na mozgu“. Keďže si útulok uvedomoval vážnosť stavu šteniatka, bol odhodlaný hľadať pomoc a vďaka Vysokej škole inžinierstva a informatiky Univerzity Tennessee v Chattanooge sa im podarilo nájsť riešenie.

Šteňa so zriedkavým ochorením dostalo prilbu vytlačenú na 3D tlačiarni, ktorá ho chráni

Niblett sa narodil s ťažkým zdravotným stavom, no HES a Univerzita Tennessee v Chattanooge našli riešenie

 

 

Keď Niblett prišiel do HES, vážil len niečo vyše 2 kg. Malá, rozkošná čivava s energickou dušou si okamžite získala srdcia celého tímu pracujúceho v útulku, no všetci si čoskoro všimli, že so psíkom nie je niečo v poriadku.

„Čoskoro sa ukázalo, že Niblett má vážny zdravotný stav: hydrocefalus alebo „vodu na mozgu“, čo spôsobilo mäkké miesto na lebke, ktoré sa úplne nezlialo. Tento stav ho robil extrémne zraniteľným voči drobným poraneniam, čo predstavovalo významné ohrozenie jeho života,“ uviedlo HES v tlačovej správe.

Bolo zrejmé, že šteňa potrebuje rýchle riešenie, aby mohol prežiť. Spoločnosť HES preto začala vymýšľať nápady, ako Niblettovu lebku ochrániť. Dôstojníčka Leigh Stacy poradila, že Niblett potrebuje prilbu, a po získaní podpory od ďalšej členky tímu HES, doktorky Samanthy Blair, sa so žiadosťou o pomoc obrátili na Vysokú školu inžinierstva a informatiky Univerzity Tennessee v Chattanooge.

„Keď sme si uvedomili, že budeme musieť vyrobiť čiapku, hneď som si spomenula na svoje skúsenosti, keď som robila program RET na UTC,“ podelila sa o svoje skúsenosti Blairová, “a spomenula som si na úžasné schopnosti 3D tlače, ktoré mali postgraduálni študenti. Zavolala som Bradleymu Harrisovi a ten ma okamžite spojil s doktorom Elliottom,“ dodala.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov