Foto

Potravinové škandály: Najnechutnejšie z nich, ktorým neuveríte

potravinové škandály

videní: 1.6K

Potravinové škandály: Najnechutnejšie z nich, ktorým neuveríte: V jednoduchších časoch väčšina rodín zjedla všetko, čo sa im urodilo na farme, a zvyšok predala. V modernej dobe však väčšina ľudí nakupuje potraviny v supermarketoch.

S veľkými výrobnými linkami, ktoré pumpujú potraviny pre masy, sú problémy takmer nevyhnutné. Hoci väčšina škandálov bola neškodná, v zriedkavých prípadoch viedla kontaminácia potravín k úmrtiu. Ste zvedavý, aké problémy sa v priebehu rokov objavili? Tu sú šialené potravinové škandály, ktoré sa skutočne stali!

Potravinové škandály: Najnechutnejšie z nich, ktorým neuveríte

Rádioaktívna ovsená kaša Quaker Oats

Skupina študentov na MIT získala vysoké odškodné po tom, čo sa zistilo, že v 40. a 50. rokoch 20. storočia boli nevedomky kŕmení rádioaktívnou ovsenou kašou. Viac ako 100 študentov dostávalo ovsené vločky v rámci experimentu.

Vybuchujúce melóny v Číne

Poľnohospodár v Číne použil na úrodu melónov urýchľovač rastu s názvom forchlorfenuron príliš neskoro v sezóne a bol traumatizovaný, keď zistil, že mu po celom poli vybuchli ako míny. Poľnohospodári síce tvrdia, že chemikália nie je škodlivá pre ľudské zdravie, ale vzhľadom na ich citlivú povahu by sa nemala používať na melóny.

Mäso Taco Bell

Nie veľa ľudí potešilo zistenie, že mäso spoločnosti Taco Bell obsahuje len 88 % hovädzieho mäsa. Spoločnosť Taco Bell sa k tomu na svojej webovej stránke priznala a uviedla, že do mäsa pridáva aj prídavné látky, ktoré schválil Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA), kvôli chuti a štruktúre.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov