Foto

Tento indický ostrov skrýva niečo, čo by ste nemali vidieť

ostrov

videní: 1.1K

Tento indický ostrov skrýva niečo, čo by ste nemali vidieť: Na našej planéte sú ostrovy, ktorých sa ruka moderného človeka nedotkla. Dokonca ani jeho prsty. Príroda na týchto miestach zostala nezmenená už tisíce rokov.

Čo keby na jednom z týchto ostrovov žili ľudia? Nevedeli by o postupných výdobytkoch civilizácie ani by nevideli moderného človeka. Tento ostrov skutočne existuje a cestovanie naň je nezákonné a zahŕňa mnoho nebezpečenstiev.

Tento indický ostrov skrýva niečo, čo by ste nemali vidieť

Ostrov Severný Sentinel sa nachádza v Indii, v Bengálskom zálive. Ak sa tam chcete dostať, nepodarí sa vám to, pretože akékoľvek cestovanie na toto miesto je od polovice 20. storočia zakázané zákonom. Indická pobrežná stráž zamedzuje akýmkoľvek pokusom dostať sa tam. Zákon však nie je to jediné, čo vás na ceste zastaví.

Predstavte si, že sa k tomuto ostrovu plavíte na malom člne. Vody sú krištáľovo čisté. Vidíte preplávať ryby a nádherné koralové útesy. Pred sebou vidíte tvar ostrova. Vyzerá ako raj.

Ste taký ohromení krásnym výhľadom na toto miesto, že si nevšimnete niekoľko bodiek, ktoré sa objavujú na pobreží. Keď sa plavíte bližšie, niečo okolo vás presviští a spadne do vody. Je to šíp. Ďalší šíp zasiahne trup lode.

Bodky na brehu sú ľudia. Miestny kmeň Sentinelčanov

Stoja s oštepmi a lukmi a niečo na vás kričia v čudnom jazyku. Gestami dávajú jasne najavo, že by ste mali z tohto miesta vypadnúť. Hádžu po vás oštepy a strieľajú šípy. Nuž, to je ďalšia stopa, čo?

Našťastie sa vám podarí ujsť. Sentinelčania si svoj ostrov strážia takýmto agresívnym spôsobom. Na tento ostrov nikoho nepozývajú a dobrovoľne sa izolujú od zvyšku sveta. Dokonca aj keď na Severný Sentinel priletela helikoptéra, kmeň po nej hádzal oštepy a šípy.

Úrady zakazujú priblížiť sa k tomuto ostrovu, pretože je nebezpečný pre turistov (myslíte?) a aby ochránili ostrovanov pred nebezpečenstvami moderného človeka. Ľudia môžu na ostrov ľahko priniesť choroby a nakaziť obyvateľov. Miestni obyvatelia nemusia mať imunitu voči chrípke alebo dokonca ani voči obyčajnému nachladnutiu. Napriek všetkým zákazom a ohrozeniu života sa tam pokúsilo dostať mnoho ľudí. Chceli sa s kmeňom spriateliť a niekedy sa im to aj podarilo.

V roku 1880 sa dôstojník Maurice Vidal Portman vydal na pobrežie ostrova a zistil, že ho obklopuje koralový útes a vápenec

Na ostrove sa nachádzala ušľachtilá pôda, ktorá je ideálna na pestovanie kokosových paliem. Portman našiel na ostrove niekoľko dedín, ale nenavštívil miestnych obyvateľov a opustil tento zelený raj.

Výskumníci často dávali ostrovanom dary v podobe ulovených rýb. Miestni obyvatelia ich prijali, pýtali si ďalšie, ale aj tak nedovolili nikomu priblížiť sa k ich domovu. Spriateliť sa s domorodcami bolo zložité aj preto, že komunikujú komplikovaným jazykom. V priebehu niekoľkých desaťročí sa však moderným ľuďom podarilo nadviazať kontakt.

V roku 1991 sa jeden z miestnych obyvateľov priblížil k lodi, ktorá sa plavila k ostrovu, a prevzal dar. Taktiež sa v tom istom roku ostrovania nalodili na loď a prijali od antropologického tímu vrecia kokosových orechov. Bola to jedna z posledných pozitívnych interakcií s kmeňom. Sentinelčania žili po stáročia na vlastnú päsť, ďaleko od civilizácie, a indická vláda chce, aby to tak bolo aj naďalej. Takže tam.

Ďalší ostrov je tiež krásny, ale oveľa nebezpečnejší

Jeden záhadný malý zelený ostrov sa nachádza 40 kilometrov od pobrežia Brazílie. Tiež pripomína raj. Stopy moderného človeka sú tu prítomné v podobe majáka.

Vo vnútri sa však nenachádzajú žiadni ľudia. Občas k majáku prichádza pobrežná stráž, aby skontrolovala, či je všetko v poriadku a či na ostrove nie sú cudzinci. Ľudia na tento ostrov nesmú vstúpiť pre svoje vlastné dobro.

Jedinými obyvateľmi tohto miesta sú hady. Na ostrove žije približne 4 000 druhov týchto plazov. Visia na stromoch a plazia sa po zemi. Ach jaj. Nemajú nepriateľov a živia sa vtákmi, ktoré ostrov navštevujú kvôli oddychu počas dlhého letu. Ups.

Najhoršie však je, že tieto hady patria medzi najjedovatejšie na svete. Užovka zlatohlavá je jedinečný druh, ktorý žije len na tomto mieste. Hadí ostrov bol kedysi súčasťou brazílskej pevniny, ale pred 10 000 rokmi sa zdvihla hladina mora, oddelila toto miesto a zmenila ho na ostrov.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov