Foto

Cestoviny a úžasné tipy a triky ktoré si zamilujete


videní: 374

Varené cestoviny v omáčke 

cestoviny

Môžete si ušetriť námahu s varením cestovín vo vode a ich následným varením v omáčke tak, že si cestoviny rovno uvaríte v omáčke. Do omáčky budete musieť pridať trochu vody navyše, aby ju cestoviny absorbovali, a budete mať uvarené cestoviny s lahodnou, bohatou omáčkou. 

 

Vodu z cestovín nevyhadzujte 

Voda z cestovín je podceňovaná špeciálna prísada, na ktorej veľa ľudí spí a zvyčajne ju vyhadzujú do odtoku. Varením cestovín vo vode sa uvoľní škrob a pridaním tejto vody naplnenej škrobom do cestovín a omáčky, najmä ak sú na báze tuku, získajú cestoviny krásnu, hodvábnu, jedinečnú textúru. 

 

Pre lepšiu chuť použite menej riadu  

Vyššie uvedené tipy vám pomôžu ušetriť čas, energiu a kuchynské náčinie. Keď uvaríte cestoviny v omáčke, urobíte to len na jednej panvici namiesto panvice a hrnca. Ak sa tiež rozhodnete nenechať vodu z cestovín vyjsť nazmar, na prenesenie cestovín z hrnca na tanier nebudete používať cedník, ale kliešte. 

Každý tvar cestovín má svoju správnu omáčku 

Toto nie je prísne pravidlo, každý má svoje preferencie. Niektoré druhy cestovín sa však lepšie hodia k určitým omáčkam. Napríklad kratšie cestoviny, ako sú penne, sa hodia lepšie ako zapekané jedlo a dlhšie cestoviny sa hodia lepšie s maslom alebo omáčkami na báze oleja. Pre krémové omáčky budete potrebovať niečo, čo znesie hrúbku, napríklad farfalle. 

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov