videní: 374
Varené cestoviny v omáčke
Môžete si ušetriť námahu s varením cestovín vo vode a ich následným varením v omáčke tak, že si cestoviny rovno uvaríte v omáčke. Do omáčky budete musieť pridať trochu vody navyše, aby ju cestoviny absorbovali, a budete mať uvarené cestoviny s lahodnou, bohatou omáčkou.
Vodu z cestovín nevyhadzujte
Voda z cestovín je podceňovaná špeciálna prísada, na ktorej veľa ľudí spí a zvyčajne ju vyhadzujú do odtoku. Varením cestovín vo vode sa uvoľní škrob a pridaním tejto vody naplnenej škrobom do cestovín a omáčky, najmä ak sú na báze tuku, získajú cestoviny krásnu, hodvábnu, jedinečnú textúru.
Pre lepšiu chuť použite menej riadu
Vyššie uvedené tipy vám pomôžu ušetriť čas, energiu a kuchynské náčinie. Keď uvaríte cestoviny v omáčke, urobíte to len na jednej panvici namiesto panvice a hrnca. Ak sa tiež rozhodnete nenechať vodu z cestovín vyjsť nazmar, na prenesenie cestovín z hrnca na tanier nebudete používať cedník, ale kliešte.
Každý tvar cestovín má svoju správnu omáčku
Toto nie je prísne pravidlo, každý má svoje preferencie. Niektoré druhy cestovín sa však lepšie hodia k určitým omáčkam. Napríklad kratšie cestoviny, ako sú penne, sa hodia lepšie ako zapekané jedlo a dlhšie cestoviny sa hodia lepšie s maslom alebo omáčkami na báze oleja. Pre krémové omáčky budete potrebovať niečo, čo znesie hrúbku, napríklad farfalle.
