videní: 550
5. Kokosový olej
Kokosový olej vydrží pri izbovej teplote až dva roky, takže ho nemusíš skladovať v chladničke, keďže je následne ťažké a prakticky nemožné ho vytiahnuť z nádoby. Na rozdiel od niektorých olejov, ktoré zostávajú kvapalné pri chladných teplotách, kokosový olej obsahuje vysoké percento nasýtených tukov, ktoré spôsobujú jeho tuhnutie.
4. Tekvice
Keď do chladničky vložíš tekvicu z jesennej úrody, bude mať nevýraznú chuť a dodá jej to hebkú textúru. Na uchovávanie čerstvej zeleniny nepotrebuješ chladničku. Ak sa tieto obľúbené potraviny skladujú na tmavom, chladnom (nie až tak chladnom) mieste, napríklad v nevyhrievanom suteréne, zostanú životaschopné dva mesiace alebo dlhšie. Zostatkovú surovú tekvicu je možné nakrájať na kúsky a zmraziť na ďalšie dva mesiace.
3. Jablká
Kým jablká zostanú v chladničke dlhšie čerstvé, obsah etylénu v ich šupke môže spôsobiť rýchlejšiu kazivosť ostatných produktov v okolí. Ak skutočne chceš jablká schladiť, najskôr ich vlož do vzduchotesnej nádoby, aby si zabránil pokazeniu ostatných potravín v chladničke.
2. Bazalka
Ak máš veľa bazalky na použitie, nechaj ju na stole v pohári s vodou, tak ako keby si mal doma kyticu kvetov. Pretože ak by si dal bazalku do chladničky, absorbovala by vôňu ostatných potravín a jej listy by sčerneli.
1. Čokoláda
Nikto nechce čeliť momentu, kedy bude musieť vyhodiť čokoládu do koša. Udržiavanie tejto životne dôležitej maškrty v chladničke ju síce neskazí, ale absorbuje zápach iných potravín a mení konzistenciu. V skrinke na sladkosti jej bude najlepšie.
Medzi ďalších pár potravín, ktoré do chladničky nedávaj, patrí aj nezrelé mango a broskyne.