videní: 388
Zeler: Zabaľte do alobalu
Na rozdiel od plastového vrecka, fólia umožní únik dozrievajúceho plynu etylénu. Keď je etylén uväznený v plastovom vrecku, spôsobuje stratu vlhkosti a rýchlejšie kazenie.
Banány: Stonky zabaľte do plastovej fólie
Aj v tomto prípade je vinníkom etylén, ale oddelenie každého banánu od trsu a zabalenie každej stonky do plastovej fólie môže zastaviť šírenie plynu. Ak už sú na váš vkus príliš zrelé, ošúpte ich a uložte do mrazničky, aby ste ich mohli ľahko pridať do smoothie.
Paradajky: Uchovávajte mimo chladničky a stopkou nadol
Paradajky nemajú rady chlad; ak ich budete držať v chladničke, stratia svoju ideálnu chuť a štruktúru. Okrem toho, keď ich necháte na pulte, ak sú bez stopky, položte ich stopkou nadol, pretože táto časť ovocia dozrieva ako posledná.
Špargľa: Skladujte vo vzpriamenej polohe v šálke s vodou
Špargľa často vyschne skôr, ako sa stihne uvariť, ale existuje metóda, ktorá ju udrží dostatočne vlhkú pre vaše obľúbené recepty. Rovnako ako pri skladovaní kvetov, špargľu umiestnite vzpriamene s odrezanými okrajmi ponorenými do misky alebo pohára s vodou. Umiestnite ju do chladničky a na vrcholky zeleniny položte plastové vrecko.