videní: 390
Citróny: Vyhnite sa krájaniu na polovicu
Ak do svojho receptu alebo nápoja potrebujete len šťavu z citrusových plodov, namiesto prekrojenia na polovicu prepichnite celý citrón vidličkou alebo špajdľou. Takto môžete vytlačiť to, čo potrebujete, bez toho, aby ste vysušili celý citrón.
Cibuľa: Cibuľu zabaľte do pančuchových nohavíc
Znie to zvláštne, ale materiál pripomínajúci sieťovinu prepúšťa k zelenine len toľko vzduchu, koľko je potrebné, aby zostala čerstvá. Cibuľu jednoducho vložte do pančuchových nohavíc a medzi jednotlivými cibuľkami zaviažte uzol. Tip: Použite nové pančuchy, aby ste sa vyhli zápachu nôh pri ďalšom dusení.
Zemiaky: Skladujte spolu s jablkami
Jablká produkujú etylén, ktorý dokáže udržať vaše zemiaky čerstvé viac ako osem týždňov. Rozlúčte sa s otravnými klíčkami, ktoré sa na zemiakoch objavia už po niekoľkých týždňoch.
Jablká: Namočte plátky do slanej vody
Nakrájané jablká sú vhodným občerstvením alebo doplnkom šalátu, ale zhnednuté zvyšky nie sú lákavé. Namočte zvyšné plátky do misky so slanou vodou, aby ste zabránili oxidácii. Po piatich minútach plátky osušte a uložte do chladničky vo vzduchotesnom plastovom vrecku.