videní: 319
6. Soľ a korenie
Čokoľvek, čo príde do kontaktu s rôznymi ľuďmi, má potenciál na akumuláciu baktérií. Ľudia často požívajú soľ a korenie, keď jedia jedlo, čím sa zvyšuje potreba pravidelnej dezinfekcie týchto vecí.
5. Rukoväte kohútika
Rukoväte vodovodných batérií je ťažké udržiavať čisté, pretože ich nemôžeš umyť skôr, ako sa ich dotkneš. Baktérie a špina, ktoré prinesú ruky rôznych ľudí, vedú k špinavým úchytkám. Po umytí rúk môžeš umyť rukoväť kohútika mydlovou vodou.
4. Držiaky na zubné kefky
Ľudia často uvažujú o umytí zubnej kefky, ale zriedka o umývaní držiakov kefiek. Nejako to mnoho ľudí nepovažuje za dôležitú vec. Čistenie držiaka zubnej kefky je však rovnako dôležité ako umývanie zubnej kefky. Ak sa v týchto držiakoch hromadí pleseň, kvasinky alebo baktérie, nakoniec to ovplyvní čistotu zubnej kefky.
3. Doska na krájanie
Doska na krájanie je náchylná na hromadenie veľkého množstva baktérií. Dosky sa používajú na krájanie surového mäsa, zeleniny, ovocia a rôznych ďalších položiek. Všetky tieto produkty zanechávajú určité zvyšky. Môžeš očakávať zamorenie ťažkými baktériami vrátane kvasinkových, plesňových a koliformných baktérií na doštičkách, ak nie sú správne umyté. Po umytí nezabudni nechať dosku dobre uschnúť.