Foto

Užitočné fakty, ktoré potrebujete vedieť, aby ste žili dlhšie

užitočné fakty

videní: 356

Stanovte si realistické ciele

Všetci máme sny, ale kľúčom k dlhodobému šťastiu je stanovenie dosiahnuteľných cieľov. Dosahovanie veľkých či malých míľnikov vám dáva pocit naplnenia, znižuje stres a zvyšuje motiváciu – všetky tieto faktory súvisia s dlhším životom.

Ak chcete začať, rozdeľte si svoje veľké sny na uskutočniteľné kroky, potom sa do nich pustite, oslavujte svoje pokroky a sledujte, ako sa vám darí, keď svoje sny uskutočňujete.

Udržujte svoj mozog ostrý

Omega-3 sú skvelé pre váš mozog, ale čo keby som vám povedal, že existuje aj zábavný spôsob, ako si udržať bystrú myseľ? Áno, ľudia, hovorím o mentálnej posilňovni alias kognitívnych výzvach!

Riešenie hádaniek, učenie sa nového jazyka (konečne zvládnite francúzštinu!) alebo dokonca len podnetné rozhovory.

Výskum naznačuje, že táto mentálna stimulácia môže byť tajomstvom, ako si udržať bystrosť – pomôže vám lepšie si zapamätať veci a dokonca predĺži váš život (a to je presne to, prečo ste práve tu, však)?

Pozor na UV žiarenie

užitočné fakty

Všetci sa radi vyhrievame na slnku, ale príliš veľa slnečných lúčov môže poškodiť vašu pokožku a zdravie.

UV lúče zo slnka môžu spôsobiť spálenie, predčasné starnutie a dokonca zvýšiť riziko rakoviny kože. Dobrá správa? Chrániť sa je jednoduché! Oblečte si tričko, natrite sa opaľovacím krémom (SPF 30 alebo vyšším!) a nasaďte si klobúk.

Jedzte viac cesnaku

užitočné fakty

Cesnak nie je len na dochutenie vašich obľúbených jedál!

Tento chutný strúčik v sebe ukrýva silnú dávku antioxidantov, ktoré pomáhajú vášmu telu bojovať proti poškodeniu, ktoré môže viesť k chronickým ochoreniam. Výskum dokonca naznačuje, že cesnak môže znížiť riziko Alzheimerovej choroby, najčastejšej formy demencie.

Posypte si teda jedlá cesnakom, vychutnajte si jeho lahodnú chuť a dajte svojmu telu šancu bojovať proti ďalším zdravotným problémom súvisiacim s vekom.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov