Foto

Užitočné fakty, ktoré potrebujete vedieť, aby ste žili dlhšie

užitočné fakty

videní: 350

Užitočné fakty, ktoré potrebujete vedieť, aby ste žili dlhšie: Hovorí sa, že šťastie sa nedá kúpiť, ale čo dlhá životnosť? Ukazuje sa, že niektoré zdravé návyky môžu byť v skutočnosti najbližšie k skutočnému prameňu mladosti. Dlhý život však nie je len o kapustových kokteiloch (aj keď tie pravdepodobne neuškodia!)

Od stravy cez doplnky stravy až po duševné zdravie – dnes si rozoberieme najdôležitejšie veci, ktoré treba robiť, aby sme sa dožili dlhého a epického života a vydržali v dobrej kondícii až do zlatých rokov!

Užitočné fakty, ktoré potrebujete vedieť, aby ste žili dlhšie

Udržiavanie dobrej hygieny

Jednoduché postupy, ako je umývanie rúk, dezinfekcia povrchov a správna etiketa pri kašli, vás nielen chránia pred chorobami, ale umožňujú vám prevziať zodpovednosť za svoje zdravie. A hádajte čo? Správna hygiena neznamená len to, že sa vyhnete chrípke; výskumy naznačujú, že vám môže pomôcť žiť dlhší a zdravší život.

Nezabúdajte na omega-3 mastné kyseliny!

Ste pripravený posunúť svoju pohodu na vyššiu úroveň? Prečo neskúsiť výzvu s omega-3? Počas nasledujúceho týždňa zaraďte do svojho jedálnička viac potravín bohatých na omega-3 – napríklad lososa, ľanové semienka a vlašské orechy.

Vyživíte tak svoj mozog, posilníte srdce, dokonca podporíte svoju životnosť a čo je najlepšie? Budete bystrejší, budete pociťovať menej mozgovej hmly a nebudete tak nafúknutý. Výhody pocítite okamžite.

Trávte čas vonku a spojte sa s prírodou

Cítite sa vystresovane a rozladene? Hneď za dverami máte bezplatný a účinný liek: prírodu!

Nehovoríme o zdolávaní hôr (ak to nie je vaša parketa!), ale jednoducho o trávení času vonku. Prechádzka v parku, lenivé popoludnie na pláži, dokonca aj pozorovanie západu slnka z balkóna – tieto jednoduché úkony môžu byť pre vašu myseľ a telo ako resetovacie tlačidlo.

Vedecké poznatky ukazujú, že pobyt v prírode znižuje stres, zlepšuje náladu a môže vám dokonca pridať roky života. Preto sa zbavte obrazoviek, vybehnite na čerstvý vzduch a doprajte si dennú dávku zeleného vitamínu!

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov