TOP 10

Najdlhšie žijúce živočíchy na svete: Niektoré majú cez 1500 rokov

živočíchy

videní: 316

7. Koi

Všeobecne platí, že ryba Koi sa dožíva až 50 rokov, no jedna konkrétna s menom Hanako sa dožila až neuveriteľných 226 rokov. Pre vedcov je stále záhadou, ako je možné, že sa dožila takéhoto veku. Väčšina ľudí sa drží trocha netradičného názoru, že táto ryba si svoj život užila, prijala lásku a starostlivosť svojich majiteľov a taktiež jej prospelo to, že sa nachádzala v čistých vodách japonských hôr.

6. Lamellibrachia

Nachádzajú sa hlboko v Mexickom zálive a dokážu prežiť až neuveriteľných 250 rokov. Dorastajú do dĺžky troch metrov, no rastú veľmi pomaly. Dokážu vytvoriť biogénny biotop vďaka tomu, že sa ich na jednom mieste nachádza až niekoľko tisícok.

5. Korytnačka obrovská

Korytnačka obrovská je pomerne známa pre svoju dlhovekosť. Zriedkavo tento druh korytnačky prežije až 255 rokov. Mnohí z vedcov považujú tieto korytnačky za najstaršie suchozemské zvieratá, ktoré kedy žili.

4. Perlorodka riečna

Tento druh je naozaj dlho žijúcim druhom. Rastú veľmi pomaly a preto sa ich priemerný vek dožitia pohybuje v rozmedzí 86 až 102 rokov. Veľký vplyv na ich vek majú však environmentálne faktory, ako je napríklad kvality vody. Najstaršia perlorodka riečna bola stará 280 rokov.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov