Zaujímavosti

Vedel si, že tieto spotrebiče odoberajú energiu aj po vypnutí?

spotrebiče

videní: 477

3. Televízor

spotrebiče

Vedel si, že ak televízor vypneš pomocou diaľkového ovládania, tak televízor sa prepne iba do pohotovostného režimu? Televízor sa jednoducho nevypne a stále je pripravený na používanie. Ročne ťa televízor v takomto režime vyjde na 25 €. Pritom jednoducho stačí stlačiť hlavný vypínač, ktorý sa nachádza na zadnej, alebo bočnej strane televízora.

2. Počítače a notebooky

spotrebiče

Dokonca aj vypnutý počítač či notebook pokračuje vo svojej práci. Preto by si ich mal úplne odpájať. Ušetríš tak až 100 € ročne. Dokonca ak počítače nechávame v režime spánku, môžeme túto sumu vynásobiť 1,5-krát.

1. Spotrebiče s hodinami

spotrebiče

Aj takáto maličká vecička, akou sú napríklad hodinky, dokáže odoberať množstvo energie aj po vypnutí spotrebiča. Dôvod je určite každému jasný. Odpojením takéhoto zariadenia môžeš ušetriť ročne až 100 €.

Mali by sme teda tieto spotrebiča odpojiť úplne?

Niektorí z nás si pomyslia, že vyššie spomenuté ceny sú zanedbateľné, prípadne, že sú naozaj obrovské. V každom prípade sme sa v redakcii zhodli, že odpájať spotrebiče úplne sa určité oplatí. Predsa len sa zníži odber energie, čo sa ukáže vo vyúčtovaní a zároveň aj predlžujeme životnosť týchto elektrických spotrebičov.

Ušetrené peniaze boli vypočítane na základne vybraných spotrebičov a cien elektrickej energie v Spojených štátoch, keďže celý výskum prebiehal práve tam. Preto sú tieto hodnoty informačné.

Zdroj: brightside / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov