Foto

Neuveriteľné miesta, o ktorých nebudete veriť, že skutočne existujú

neuveriteľné miesta

videní: 419

Hrad Peracense (Španielsko)

Hrad Peracense v Španielsku vyzerá, akoby bol vytesaný zo sna. Táto stará pevnosť s rozlohou 4 000 metrov štvorcových, ktorá sa týči na skalnatom výbežku, ponúka úchvatný výhľad na okolitú krajinu. Hrad je postavený z výrazného červenkastého kameňa (rodeno) a dokonale splýva s odtieňmi španielskej oblohy.

Kedysi dôležitý obranný systém, úloha hradu sa zmenila so zjednotením Kastílie a Aragónska. Keď jeho strategický účel zanikol, zasiahol región Daroca a zabezpečil, aby zostal španielskou pamiatkou. Dnes je hrad obľúbenou turistickou atrakciou.

Kazematy Bock (Luxembursko)

Luxemburgské Bock Casemates možno nie sú „krásne“ v tradičnom zmysle slova, ale majú neočakávanú krásu, ktorá sa stane jasnejšou vo chvíli, keď pochopíte ich obrovský rozsah a prejdete sa do zaujímavej minulosti Luxemburska. A verte mi, ak nemáte prostriedky na cestovanie, Google je váš priateľ.

Kazematy sú kilometre podzemných galérií vytesaných v 17. storočí, ktoré kedysi tvorili súčasť dôležitého obranného systému. Chladné, atmosférické tunely, ktoré sa časom rozšírili, teraz lákajú návštevníkov na cestu históriou a zanechávajú vo vás pocit úžasu, ktorý pretrváva ešte dlho po tom, ako sa znovu objavíte na slnku.

Curon Venosta, Ponorená dedina (Taliansko)

Nič nehovorí o nadpozemskej scenérii tak ako dedina zo 14. storočia ponorená pod umelým jazerom. Talianske mestečko Curon Venosta je miestom krásy a straty. Jeho kedysi prekvitajúce centrum teraz leží pod pokojnými vodami jazera Resia, ktoré vzniklo v roku 1950 v záujme „pokroku“.

Len zvonica, tichý strážca od roku 1357, trčí z vody a odvtedy očaruje návštevníkov. Na tejto scéne je čosi surrealistické a je znepokojujúcou pripomienkou toho, čo sa pod potopenou dedinou skrýva.

Monastier Rousanou (Grécko)

Snažím sa držať minima „neuveriteľných“, ale wow… Monastier Rousanou v Grécku vzbudzuje rešpekt nielen ako budova, ale aj ako svedectvo viery. Tento monastier zo 14. storočia, pomenovaný podľa prvého mnícha-pustovníka, ktorý tu našiel útechu, Rousanoua, sa húževnato drží na skalnej stene Meteory a zaberá celý dostupný vrchol.

Zo svojho úchvatného vyhliadkového bodu ponúka monastier panoramatický výhľad a opotrebované schody pozývajú návštevníkov na náročný, ale obohacujúci výstup, ktorý by pravdepodobne nemali absolvovať tí, ktorí sa boja výšok.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov