Foto

Neuveriteľné miesta, o ktorých nebudete veriť, že skutočne existujú

neuveriteľné miesta

videní: 417

Neuveriteľné miesta, o ktorých nebudete veriť, že skutočne existujú: Ak váš mozog volá po neuveriteľnej vizuálnej pastve pre oči, je čas sa usadiť, zhlboka sa nadýchnuť a uvoľniť sa, pretože my sa o vás postaráme. Znie to príliš dobre na to, aby to bola pravda? Nie je!

Chystám sa vám ukázať neuveriteľné miesta, ktoré skutočne existujú, pričom každé z nich je úžasnejšie (alebo strašidelnejšie) ako to predchádzajúce. Stlmte notifikácie a vezmite si kávu.

Neuveriteľné miesta, o ktorých nebudete veriť, že skutočne existujú

 

Rakotzbrücke – most Rakotz (Nemecko)

Som si takmer na 100 % istý, že ste už videli fotografie tohto mosta na internete – už len preto, že je taký veľkolepý! Rakotzbrücke, známy aj ako Diablov most, je fascinujúca pamiatka v parku Kromlau v Nemecku. Oblúkový most vytvára dokonalý kruhový odraz v pokojných vodách jazera Rakotzsee pod ním.

Aj keď jeho prezývka naznačuje nadprirodzenú pomoc pri jeho stavbe, môžem vás ubezpečiť, že bol v 19. storočí úplne vytvorený človekom a že rozoklané skalné veže na oboch koncoch boli vyrobené tak, aby vyzerali rovnako ako prírodné čadičové stĺpy v rôznych oblastiach Nemecka.

Žiaľ, most je v súčasnosti pre verejnosť uzavretý z dôvodu ochrany.

Čierny les, Bádensko-Württembersko (Nemecko)

Čierny les (Schwarzwald) na juhozápade Nemecka je nádherný – od kvantových dediniek po pokojné kúpele a rozprávkové hrady, a preto nie je divu, že sa tu zrodili niektoré z najznámejších rozprávkových postáv na svete.

Zrodilo sa tu aj niekoľko veľmi temných legiend, príbehov o bytostiach, ktoré by ste nechceli stretnúť uprostred noci. Vlkodlaci, čarodejnice a dokonca aj samotný diabol vraj čakajú na tých, ktorí sa odvážia príliš hlboko do vábivých stromov.

Jaskyňa Saint Remacle (Belgicko)

Belgická jaskyňa Grotte Saint-Remacle je skrytý klenot, čiastočne umelo vytvorená jaskyňa vytesaná z bridlice, ktorá je presiaknutá históriou regiónu a kresťanskou vierou. Slnečné svetlo preniká cez vchod a vytvára atmosféru pokoja, ktorá pôsobí takmer neskutočne.

Vo vnútri jaskyne sa nachádza malý oltár vyrezaný z bridlice, ktorý vzdáva hold svätému Remaklovi, misionárovi zo 7. storočia, ktorý priniesol do regiónu kresťanstvo. Podľa miestnych legiend mal svätý Remaclus verného vlčieho spoločníka, ktorý odháňal diabla, keď sa pokúšal zničiť kostoly.

Ďalšia hovorí o jeho zajatí diabolského vlka, ktorý bol nútený nosiť tovar pre svätca ako trest za útok na jeho osla. S ohľadom na legendy je na oltári krásny reliéf svätca vedľa sochy svätca s vlkom.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov