Foto

Röntgen: 10 obyčajných vecí, ktoré röntgen ukazuje v úplne inom svetle

röntgen

videní: 255

6. Svietiaca rybka

roentgen_5

Keď táto rybka prehltne planktón, jej telo vyprodukuje špeciálnu chemickú látku, ktorá vytvára slabú žiaru. Táto žiara však môže prilákať potenciálnych nepriateľov, a preto, akonáhle si rybka uvedomí, čo prehltla, vypľuje planktón von: pod röntgenovým žiarením tento proces vyzerá, akoby jej z úst vychádzal modrý podvodný plameň. 🙂

7. Tehotná mačka

roentgen_4

Toto je Grace. Grace v čase fotky čakala päť mačiatok, ktoré sa narodili zdravé. Hoci oficiálne maximálny počet mačiat, ktoré mačka dokáže vrhnúť, nie je známy, rekordom v tomto prípade je až 12 chlpatých potomkov.

 

8. Tehotná korytnačka

röntgen

A takto zasa vyzerá tehotná korytnačka, ktorá svojich potomkov ukrýva pod tvrdým pancierom obsahujúcim chemickú látku fosfor.

9. Keď človek pije vodu

röntgen

Vedel si, že naše prehĺtanie nie je závislé od gravitácie, hoci sa to tak môže zdať? Vďaka svalom a peristaltike pažeráka dokážeme prehĺtať aj pri nulovej gravitácii (alebo ak visíš dole hlavou).

10. Manta

röntgen

Manta je najväčším druhom z čeľade rajovitých a často dostáva prezývku morský diabol. V dospelosti môže vážiť až 3 tony a narásť môže až do dĺžky 9 metrov. A takto vyzerá pod RTG žiarením.

Zdroj: BrightSide | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov