videní: 1.7K
3. Chilli papričky
Chilli papričky, najmä tie skutočne pikantné, obsahujú vysoké množstvo kapsaicínu, ktorý môže byť dosť horľavý. Keď je kapsaicín vystavený elektromagnetickým vlnám v mikrovlnnej rúre, začne dymiť a môže byť náchylný na vznietenie!
2. Kuracie mäso
Kuracie mäso je častým vinníkom šírenia salmonely, najmä ak nie je správne uvarené! V mikrovlnke je šanca na rovnomerné a dôkladné varenie veľmi malá, čo vytvára potenciálne riziko bakteriálnej kontaminácie. To isté sa dá povedať aj o iných kúskoch surového mäsa. Najlepšie je mäso variť dôkladne, na priamom ohni, napríklad na panvici, na grile alebo v rúre.
1. Paradajky a paradajková omáčka
Rovnako ako varené vajcia, aj paradajky môžu spôsobiť veľký neporiadok, keď sa s nimi stretne mikrovlnná rúra Kvôli obsahu tekutín v čerstvých paradajkách a cestovinovej omáčke zvýšený tlak spôsobí vytváranie bubliniek a výstrek tekutiny a mikrovlnná rúra bude pokrytá červenými škvrnami.
Zdroj: Brightside | topdesat