Tipy a triky

Najčastejšie heslá všetkých čias – je aj to vaše na zozname?

heslá

videní: 1.2K

Ako zabezpečiť svoje heslá?

Raz som počul vtipnú, ale šikovnú metódu, ako premýšľať o heslách: Heslá sú ako spodná bielizeň. Často ich meňte, nikomu ich neukazujte a nenechávajte ich voľne ležať.

Okrem dodržiavania tejto múdrosti môžete urobiť niekoľko krokov, ak chcete, aby sa vaše heslo nedostalo do rúk hackerov:

Používanie jedinečných a silných hesiel

Nepriestrelné heslá pozostávajú z náhodnej kombinácie veľkých a malých písmen, číslic a symbolov. „Čím dlhšie je heslo, tým lepšie,“ hovorí Brencius. „Odborníci zo spoločnosti NordPass odporúčajú nemať menej ako 20 znakov, navyše by sa ľudia mali vyhýbať aj slovníkovým slovám, populárnemu slangu alebo iným slovám, ktoré by potenciálne mohli používať mnohí.“

Používajte správcu hesiel

Najväčšou námietkou proti vytváraniu desiatok zložitých hesiel je, že je takmer nemožné si ich zapamätať. Našťastie nemusíte.

Renomovaní správcovia hesiel nielenže uchovávajú vaše heslá a pohodlne vás prihlasujú do vašich online účtov – samozrejme, po zadaní jediného hlavného hesla na prístup do vášho digitálneho trezoru – ale možno ich využiť aj na vytvorenie komplikovaných hesiel za vás. Väčšina webových stránok a aplikácií správcov hesiel sa na väčšie pohodlie synchronizuje aj medzi zariadeniami. Základné funkcie sú zvyčajne bezplatné, niektorí správcovia hesiel majú prémiovú verziu s ďalšími funkciami.

Používajte viacfaktorové overovanie

Pridajte druhú úroveň zabezpečenia svojich účtov zapnutím viacfaktorového overovania. Vďaka nemu budete vyzvaný na zadanie jednorazového kódu, ktorý sa odošle do vášho zariadenia (prostredníctvom aplikácie, textovej správy alebo e-mailu), aby ste preukázali, že ste to vy.

Ešte lepšie je rozhodnúť sa pre použitie biometrického identifikátora, ak sa zobrazí výzva. Tento typ overovania využíva na prihlásenie do účtov časť vášho tela, napríklad odtlačok prsta alebo sken tváre.

Zdroj: rd / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov