Foto

Mandelov efekt: Príklady tohto podivného javu zo skutočného života

mandelov efekt

videní: 354

Portrét Henricha VIII

Tento portrét Henricha VIII. namaľoval Hans Holbein mladší okolo roku 1540. Na chvíľu sa na obraz pozrite. Máte pocit, že niečo nesedí? Možno by mal kráľ niečo držať?

Ako vidíte na obrázku, kráľ v pravej ruke nič nedrží, ale mnohí ľudia prisahajú, že kráľ držal v pravej ruke morčacie stehno ako symbol pohodlného životného štýlu a bohatstva kráľa.

Počet štátov v USA

Tento Mandelov efekt je trochu prekvapujúci. Spojené štáty americké sú federálna republika pozostávajúca z 50 štátov, však? Prečo si teda mnohí ľudia spomínajú, že Spojené štáty zahŕňajú 51 alebo dokonca 52 štátov?

Kanonizácia Matky Terezy

mandelov efekt

Známa rímskokatolícka mníška a misionárka, jedna z najpopulárnejších a najvplyvnejších osôb posledných desaťročí, Matka Tereza bola kanonizovaná 4. septembra 2016, 19 rokov po svojej smrti. Napriek tomu si niektorí ľudia spomínajú na jej kanonizáciu v 90. rokoch 20. storočia, keď ešte žila. Niektorí konkrétne uvádzajú pápeža Jána Pavla II. ako pápeža, ktorý kanonizáciu schválil.

Text piesne „We Are The Champions“

mandelov efekt

Všetci poznáme túto legendárnu pieseň skupiny Queen, ktorej záverečný text znie: „No time for losers, ’cause we are the champions… of the world!“ V skutočnosti však žiadne „of the world!“ nie je! Pieseň sa končí len slovami „cause we are the champions“, a to mnohých ľudí privádza do šialenstva, pretože sú si stopercentne istí, že v minulosti počuli niečo iné.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov