Zaujímavosti

Chutné potraviny, ktoré vám prirodzene zlepšia náladu

potraviny

videní: 430

Ústrice

potraviny

Ústrice sú známe svojimi afrodiziakálnymi vlastnosťami, ale tým ich dobré vlastnosti nekončia. Konzumácia ustríc prospieva vášmu mozgu z dvoch hlavných dôvodov. Po prvé, obsahujú tyrozín – aminokyselinu, ktorá zvyšuje výkonnosť mozgu. K tomu prispieva aj množstvo zinku v ustriciach, ktorý je potrebný pre fungovanie mozgu a hladinu energie. Ako vidíte, ustrice vám môžu zlepšiť náladu na viacero spôsobov!

Banány

potraviny

Banány majú celý rad výhod, no žiadna z nich nie je väčšia ako skutočnosť, že sú plné draslíka. Keď ste v strese, hladina draslíka prudko klesá, takže konzumácia banánov vás udrží v pokoji a pohode. Akoby to nestačilo, majú veľmi nízky obsah kalórií, takže dokážu udržať vaše svedomie aj náladu!

Horká čokoláda

potraviny

Určite vás neprekvapí, že po čokoláde sa budete cítiť skvele! V skutočnosti uvoľňuje endorfíny, ktoré vám dodajú rovnaký pocit šťastia, ako keď sa to v spálni rozhorí. Najlepšie je jesť čokoládu s mierou a vybrať si nejakú s vysokým podielom kakaa. Len s malým množstvom mliečnych výrobkov je to prakticky zelenina!

Terapeutická úloha potravín nie je nový koncept. Staroveké civilizácie používali určité potraviny a byliny na liečbu ochorení vrátane porúch nálady. Dnes vidíme, že sa táto stará múdrosť znovu objavuje a je podložená vedeckými dôkazmi.

Zdroj: themost10 / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov