Zaujímavosti

Chutné potraviny, ktoré vám prirodzene zlepšia náladu

potraviny

videní: 429

Špenát

Existuje nespočetné množstvo dôvodov, prečo je zelená listová zelenina, ako napríklad špenát, pre vás dobrá. Jeho vlastnosti sú úžasné pre pokožku a obsahuje veľa vitamínov skupiny B. Tieto veľmi dôležité vitamíny opäť pomáhajú udržiavať hladinu serotonínu, takže pomáhajú udržať depresiu na uzde.

Slnečnicové semienka

So slnečnicovými semienkami sa dá robiť toľko rôznych vecí, takže je naozaj jednoduché zaviesť ich do svojho jedálnička viac. Môžete ich použiť všade, od pečiva až po chutný snack obalený v čokoláde; možnosti sú nekonečné. Najlepšie na slnečnicových semienkach je, že sú bohaté na omega-3, ktoré váš mozog rozbehnú na najvyššie obrátky.

Mušle

Tento nezvyčajný druh morských plodov je jedným z najlepších zdrojov vitamínu B12 na svete. Prečo je to také dôležité? Chráni váš mozog, čo znamená, že bude fungovať na plné obrátky čo najdlhšie. Mušle obsahujú aj celý rad ďalších vitamínov a minerálov, ktoré vaša štítna žľaza potrebuje, aby ste boli šťastní a plní energie.

Jogurt

Jogurt možno v prvom momente nepovažujete za obzvlášť zdravú potravinu – je to predsa len mliečny výrobok. Avšak práve obsah vápnika je skutočne dôležitý. Niektoré jogurty obsahujú viac vápnika ako mlieko! Nízka hladina vápnika môže spôsobovať podráždenosť a depresiu, takže ak budete jesť jogurt a udržiavať hladinu vápnika, udržíte si aj dobrú náladu.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov