Foto

Caramelo: Verný pes, ktorý čakal 9 dní v nemocnici na svojho majiteľa

pes

videní: 493

Caramelo: Verný pes, ktorý čakal 9 dní v nemocnici na svojho majiteľa. Dnes by sme sa chceli podeliť o príbeh, ktorý nám všetkým pripomína silné puto medzi psami a ich ľuďmi. Možno poznáte príbeh o Hačikó, japonskom psovi akita, ktorý čakal na svojho zosnulého majiteľa deväť rokov na tom istom mieste. Tentoraz sa táto udalosť odohrala minulý mesiac v meste Viana.

Keď Caramelovho majiteľa prijali na oddelenie urgentnej starostlivosti Arlinda Villaschiho, pes ho nasledoval a čakal pri dverách nemocnice ďalších deväť dní. Jeho majiteľ bol, žiaľ, prevezený do inej nemocnice a zomrel skôr, ako sa mohli opäť stretnúť. Caramelo je v súčasnosti v starostlivosti vládnej organizácie špecializujúcej sa na záchranu zvierat v núdzi a čoskoro bude k dispozícii na adopciu.

Caramelo – verný pes, ktorý čakal 9 dní v nemocnici na svojho majiteľa

Portál BoredPanda oslovil Walquiriu Vieiru, manažérku mimovládnej organizácie Bem-Estar, ktorá sa v súčasnosti stará o psa. Tá sa s nimi láskavo podelila: „Caramelova obetavosť je silnou pripomienkou hlbokého puta, ktoré môže existovať medzi ľuďmi a ich domácimi miláčikmi. Sme odhodlaní nájsť psíkovi domov, kde by mohol dostať lásku a bezpečie, ktoré si zaslúži.“

Jeho majiteľ bol prijatý 1. augusta, ale po prevoze do inej nemocnice bohužiaľ zomrel

Počas čakania sa o Caramela staral nemocničný personál, ktorý bol dojatý jeho oddanosťou

Na otázku, akú starostlivosť pes momentálne dostáva na veterinárnej klinike a aký je plán jeho zotavenia, Vieira pre portál BoredPanda uviedla: „Caramelo bol zachránený a poslaný priamo na veterinárnu kliniku, kde dostal lekársku starostlivosť vrátane odberu krvi na testovanie, označenia mikročipom na identifikáciu a všetkej potrebnej lekárskej pomoci.

Vďaka výsledkom testov sa podarilo identifikovať anémiu a ochorenie kliešťov, ktoré sa už liečia. Pacient má nízke skóre telesnej kondície a už bolo zavedené primerané kŕmenie a prikrmovanie. Budú vykonané ďalšie doplnkové testy. Pacient bude k dispozícii na adopciu po kastrácii, kompletnej vakcinácii a antiparazitárnom protokole a ukončení liečby.“

Po deviatich dňoch Caramela zachránila mimovládna organizácia na ochranu zvierat Bem-Estar

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov