Zaujímavosti

10 príbehov, v ktorých zvieratá predviedli svoju ohromujúcu inteligenciu

zvieratá

videní: 1.9K

4. Vrana obchodníčka

pexels-photo-946344

“Pri fajčení na verande som si našiel nezvyčajného kamaráta – vranu. Dával som jej omrvinky, ktoré som pozbieral na ceste von. Jedného dňa som našiel na verande prázdny balík Marlboro. Bol som zmätený, no vyhodil som ho von a zabudol som naň. O niekoľko dní neskôr som na verande našiel moju vranu, tentokrát s 3 prázdnymi balíčkami cigariet. Snažil som sa ich vziať a vyhodiť, no vrana mi to nedovolila, škriekala a z nejakého dôvodu ich bránila. Bol som síce frustrovaný, no napriek tomu som jej dal malý kúsok mäsa. Vtedy vrana zdvihla jeden z balíčkov a položila ho predo mňa. Potom mi to došlo: ona so mnou obchoduje!”

5. Duo, ktoré zachránilo majetok

10 príbehov, v ktorých zvieratá predviedli svoju ohromujúcu inteligenciu

“Žijem so psom a mačkou. Pes šteká na všetkých a všetko a mačka je presný opak – nezaujíma sa absolútne o nič a nikoho. Jednej noci som spal, keď som zrazu začul psa nahlas štekať. Asi po 30 sekundách prestal a potom o 2 minúty znova začal. Vstal som a šiel som dole, aby som mu povedal, nech je ticho. Vtedy som uvidel lupiča s maskou na tvári a pred ním na zemi ležala zbraň. Môj pes štekal a skákal naňho. Na gauči sedela mačka a tvárila sa maximálne nezaujato. Zavolal som teda políciu a zlodeja zatkli. O pár dni neskôr mi volali z policajnej stanice, aby mi povedali, ako sa to vlastne stalo. Zlodej otvoril dvere, odkopol mačku a psa nalákal do skrine, kde ho zavrel. Zlodej ale nevedel, že si pes dokáže otvoriť dvere. To sa dozvedela polícia z  výpovede zlodeja. Avšak môj pes si nedokáže otvoriť dvere. Na druhej strane, mačka áno. Takže po tom, čo ju zlodej kopol, sa zrejme nahnevala a vypustila psa, aby naňho zaútočil.” 🙂

6. Mačka, ktorej záleží na svojom zdraví

pexels-photo-617278

“Moja mačka sama chodila k miestnemu veterinárovi vždy, keď dostala triesku alebo sa akokoľvek poranila. Bolo to dokonca predtým, než sme sa vôbec dozvedeli, že má nejaký problém. Až keď sme si všimli vyholenú srsť a ošetrené rany, zistili sme, že sa niečo deje.”

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov