TOP 10

Najhoršie väznice na svete: Tieto naháňajú väzňom strach

väznice

videní: 558

Kalifornia, federálna väznica Alcatraz

O väznici Alcatraz ste možno počuli v knihách a filmoch. Je to jedna z najstrašidelnejších a najznámejších väzníc na svete. Nedá sa poprieť, že je to aj jedna z najhorších väzníc na svete. Alcatraz je miesto, kam privážali väzňov, ktorí spôsobujú problémy v iných väzniciach. Keďže sa nachádza uprostred chladných vôd zálivu San Francisco Bay a silných prúdov, toto zariadenie je ešte hrôzostrašnejšie. Stále sa však našli väzni, ktorí sa pokúsili o útek. Všetci boli neúspešní, pretože väčšina z nich bola chytená. Niektorí sa utopili alebo boli len uvedení ako nezvestní.

Mississippi, Štátna väznica Parchman Farm

väznice

Toto zariadenie je najstarším a jediným mužským väzením s maximálnym stupňom stráženia v Mississippi. S kapacitou 5 000 väzňov zaberá väznica najmenej 18 000 akrov pôdy a má aj niekoľko budov. Má niekoľko ubytovacích jednotiek rozmiestnených po celej oblasti a každá jednotka slúži na konkrétny účel. Je prekvapujúce vedieť, že štátna väznica Parchman si v priebehu rokov získala pozornosť verejnosti, pretože sa objavuje vo filmoch a televíznych seriáloch.

Arizona, Tent City alebo Maricopa County Prison

Arizona má horúce a vlhké podnebie. Je zábavné vyhrievať sa na slnku niekoľko minút alebo hodín denne, ale je to iné, keď musíte celý deň zostať vonku na slnku. Toto väzenie je vonkajší koncentračný tábor, kde väzni žijú v stanoch. Pre dodatočnú bezpečnosť sú v oblasti plynové omračovacie ploty a jednotky K-9. Niet divu, prečo je Väznica v Tent City jednou z najhorších väzníc na svete. Viete si predstaviť, že by ste boli dlhé hodiny na slnku na priamom slnku?

 

Zdroj: topdesat | facts

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov