TOP 10

Najhoršie väznice na svete: Tieto naháňajú väzňom strach

väznice

videní: 557

Kalifornia, štátna väznica Pelican Bay

Zariadenie je otvorené od roku 1989 a nachádza sa na pozemku s rozlohou 275 akrov v grófstve Del Norte. Väznica má dve časti – bežnú populáciu a druhú časť tvorí bezpečnostná jednotka (SHU). Ak by ste mohli sledovať Orange Is the New Black (dramatický seriál), vedeli by ste, aké deprimujúce je byť v SHU. Dokonca aj tí najťažší väzni sa snažia robiť dobro, aby netrávili čas na tej strane zariadenia. Nenájdete tam žiadne okná a dlhé chvíle trávite na samotke len so žiarivkami, ktoré vás sprevádzajú. Je to ako špeciálna divízia, ktorej cieľom je zlomiť vašu náladu a psychicky vás zničiť. Toto je jeden strašidelný spôsob, ako opísať jedno z najhorších väzení na svete

Thajsko, väznica Bang Kwang

väznice

Asi jedenásť kilometrov na severe od Bangkoku nájdete väzenie Bang Kwang. Je to miesto pre ľudí s dlhodobými trestami – trestami smrti. Všetci väzni nosia počas prvých troch mesiacov pobytu na nohách okovy. Tí v cele smrti sú na tom ešte horšie, keďže majú v nohách privarené železá. Rovnako ako vo väčšine väzníc môžete očakávať, že tu nájdete vnútornú sociálnu hierarchiu. Chudobní väzni budú robiť domáce práce za bohatých väzňov. A spomenuli sme, že v ňom bývajú aj zahraniční väzni? Áno, libanonskí a britskí väzni dostávajú peniaze navyše prostredníctvom charitatívnych organizácií. Britské veľvyslanectvo tiež poskytuje svojim väzňom vitamíny a jedlo.

Tibet, väzenie Drapchi

Je to najväčšie väzenské zariadenie v Tibete v Číne. Je známe svojim silným manažmentom a správy o brutalite sú tu na dennom poriadku. Väzni sa na stráže nemôžu pozerať zlým spôsobom, inak by riskovali, že budú bití alebo zastrelení. Zariadenie bolo pôvodne určené na vojenské potreby, ale neskôr bolo po tibetskom povstaní v roku 1959 prerobené na to, čo je teraz. Ak sa väzni zúčastnia akéhokoľvek protestu, sú ubití na smrť, preto je to najobávanejšie väzenie v Tibete.

Kuba, väznica Guantánamo Bay

väznice

V roku 2002 Bushova administratíva otvorila zariadenie na ubytovanie väzňov z vojen v Iraku a Afganistane. Keďže väčšina väzňov sú členmi al-Káidy, väzni môžu očakávať, že zažijú všetky druhy psychického a fyzického trápenia, aké si len viete predstaviť. Tí, ktorým sa podarilo dostať z väzenia, povedali, že zažili nedostatok spánku, bitie, sexuálnu degradáciu, nútené omámenie a uväznenie v studenej cele. Kvôli najhorším podmienkam sa medzi zadržiavanými v zariadení rozmohli pokusy o samovraždu.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov