Foto

Na ulici sa pohybuje geniálny umelec a dúfajme, že ho nikto nechytí

umelec

videní: 1.4K

Na ulici sa pohybuje geniálny umelec a dúfajme, že ho nikto nechytí: Tom Bob nie je bežný typ umelca graffiti. Namiesto toho, aby demoloval mestskú krajinu, vracia mestám život.

Od dažďových rúr až po klimatizačné zariadenia a vetracie otvory, od poklopov šácht až po náhodné predmety, ako je dotykový chodník, stĺpy, hrbole, tyče, koše a požiarne hydranty, všetko je pre Toma vlastne jedno obrovské plátno. A práve tu nachádzajú svoj domov jeho charakteristické kreslené tvory.

Spočiatku začínal v uliciach New Yorku, odvtedy však umelec skáče z mesta do mesta a na oplátku zanecháva ich ulice a zákutia oveľa farebnejšie. Niet divu, že si vybudoval slušnú fanúšikovskú základňu s 258-tisíc oddanými sledovateľmi na Instagrame a mnohí ďalší čakajú na jeho streetartové diela, ktoré sa objavia v mestách po celých Spojených štátoch.

Na ulici sa pohybuje geniálny umelec a dúfajme, že ho nikto nechytí

Portál Bored Panda oslovil umelca, ktorý stojí za týmto úžasným transformatívnym pouličným umením, aby s ním urobila krátky rozhovor. Tom povedal, že „Bored Panda mala v roku 2017 veľký vplyv na propagáciu mojej práce pre celosvetové publikum“. Ukázalo sa, že „toto zviditeľnenie mi dalo príležitosť cestovať po celom svete a vytvárať diela v Európe, Ázii, na Blízkom východe, v Južnej Amerike a v celých Spojených štátoch“.

Tom Bob sa narodil v New Bedforde v štáte Massachusetts v USA a vo svojich 20 rokoch sa presťahoval do New Yorku. „Nepochádzal som z tradičného prostredia pouličného umenia a začal som neskôr v živote. Páčil sa mi prístup typu urob si sám a videl som, aké je to dôležité celosvetové umelecké hnutie, a chcel som byť jeho súčasťou.“

Život v New Yorku počas 30 rokov poskytol Tomovi Bobovi „príležitosť vidieť všetky skvelé výstavy v galériách a múzeách spolu so všetkými úžasnými graffiti a streetartom“. To sa stalo veľkým zdrojom inšpirácie pre jeho prácu.

Rolujte teda nižšie a nezabudnite si pozrieť geniálne diela Toma Boba, ktoré sa dokonale ponárajú do betónovej džungle.

 

Láskyplné hady

Zavrite oči, dýchajte, relaxujte

Davy Jones

Veľmi rozkošná svetluška

Pozor na trpaslík tam dole!

Pozorovanie aligátora

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov