Foto

Posteľ: Nikdy pod ňu neukladajte tieto veci! Robíte rovnakú chybu?

posteľ

videní: 687

Staré počítače a elektronika

Za naše počítače a luxusnú elektroniku platíme veľa peňazí, ale keď zomrú, zaslúžia si dôstojný pohreb (počítače sú jednou z tých vecí, ktoré by profesionálni organizátori vyhodili). Ich uskladnenie pod posteľou ich nevzkriesi, ale priťahuje prach. A ak sa hlásite k feng-šuej, takýmto konaním určite zničíte pokoj vo svojej spálni.

Uložte ich radšej sem: Darujte funkčné počítače a elektroniku. Zastaranú elektroniku recyklujte v centre na recykláciu počítačov, ktoré ponúka službu ničenia pevných diskov. Tieto centrá môžu recyklovať aj zlato, paládium, meď a prvky vzácnych zemín v elektronike a bezpečne zlikvidovať olovo, ortuť a kadmium v počítačoch.

Zbrane

Ak ste závislý na seriáloch o skutočných prípadoch, možno máte pocit, že sa musíte chrániť za každých okolností, dokonca aj keď spíte. Či už vlastníte paralyzér, taser alebo povolené strelné zbrane, zbrane nemajú miesto pod posteľou. Nielenže by sa mohli dostať do rúk dieťaťa alebo nevycvičeného dospelého, ale v spánku by ste si mohli náhodou pomýliť člena rodiny s votrelcom. Bezpečnejšou voľbou môže byť uloženie mobilného telefónu vedľa postele. Alebo zvoľte nesmrtiace formy sebaobrany, napríklad palicu alebo baterku.

Uložte si ich radšej sem: Strelné zbrane by mali byť vždy uložené nenabité so zámkom spúšte v uzamknutom trezore alebo bezpečnostnom kufríku. Vždy by mali byť uložené oddelene od streliva a mnohí ľudia navrhujú trezory uskladniť v pivnici. Nože alebo iné zbrane môžete tiež uložiť do rovnakého trezoru.

Fotografie

Ak ste ako väčšina populácie, máte hromady fotografií v škatuliach od topánok, ktoré čakajú na svoj večný domov. Podľa Trosclair však ukladanie týchto fotografií pod posteľ môže vaše poklady ohroziť. Fotografie sú vytlačené na papieri a hmyz, ako napríklad šváby, mole a strieborné rybky, milujú papier.

Namiesto toho ich uložte sem: Ak vám záleží na ochrane fotografií, mali by ste ich ukladať do albumov s nekyslými stránkami. Fyzické albumy uchovávajte na chladných a suchých miestach. A ak sa rozhodnete pre špičkové technológie, ako navrhuje Trosclair, jednoducho naskenujte a uložte fotografie do vybraného cloudového úložiska.

Plagáty a umenie

Či už ide o plagát z jazzového festivalu Big Easy alebo číslovaný výtlačok od miestneho umelca, umenie kupujeme, pretože ho máme radi. Tak prečo ho máme pod posteľou? „Nielenže ho môže zničiť hmyz,“ hovorí Zaslow, “ale hrubé zaobchádzanie ho môže poškodiť a vlhkosť a teplo ho môžu zdeformovať a popraskať.“

Namiesto toho ju uložte sem: Prečo si plagáty a umelecké diela nepovesiť na stenu a tešiť sa z nich? Nečakajte na dokonalý rám, dokonalú miestnosť alebo preto, že sa bojíte urobiť diery do stien – nech vám vaše umenie prináša radosť už teraz.

Ak na vašich stenách nezostal ani kúsok miesta a musíte svoje umenie skladovať, uistite sa, že je uložené na chladnom a tmavom mieste. Napríklad v skrini, kde je mierna vlhkosť.

Nekonzervované potraviny

Takže ste nemohli odolať hromadnému nákupu 12 balení Oreos alebo niekoľkých vaničiek arašidového masla. Len ich neplánujte skladovať pod posteľou. Podľa Zaslow: „Aj keď dáte potraviny do plastových nádob na uskladnenie potravín s viečkom, hlodavce, šváby a mravce ich určite nájdu.“ Navyše, naozaj sa vám chce liezť pod posteľ, aby ste získali polnočné občerstvenie? Hoci to môže byť dobré riešenie na uskladnenie toaletného papiera, potraviny nechajme v kuchyni alebo v špajzi.

Ukladajte ich radšej tu: Organizujte si kuchyňu? Ďalšie potraviny, ktoré sú v bezpečných plastových nádobách, môžete schovať do mrazničky, na najvyššie police kuchynskej skrinky, na ťažko dostupné miesta nad chladničkou alebo do novo usporiadanej špajze. Len ich nedávajte pod posteľ.

Zdroj: rd / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov