Foto

Chybné fakty, ktorým väčšina ľudí dodnes verí. Patríte medzi nich?

fakty

videní: 1.1K

Samson a Dalila

fakty

Príbeh o Samsonovi a Dalile je klasickým príbehom o sile, zrade a strihaní vlasov. Často sa však nesprávne spomína veľmi dôležitý detail. Všetci vieme, že Delila zohrala kľúčovú úlohu pri Samsonovom páde, keď objavila zdroj jeho nadľudskej sily, ale skutočne mu ostrihala jeho slávne vlasy?

V Biblii sa výslovne nepíše, že by mu Delila ostrihala vlasy. Po tom, ako Samson odhalí svoje tajomstvo – že jeho sila spočíva v nestrihaných vlasoch -, Písmo spomína, že jej zaspal na kolenách a „niekto“ mu oholil vlasy. Dalila pravdepodobne zavolala sluhu, aby to urobila, zatiaľ čo ona žala výhody jeho zraniteľnosti.

Starého psa novým trikom nenaučíš

fakty

Počuli ste niekedy niekoho povedať, že „starého psa novým trikom nenaučíš“? Je načase vyhodiť toto staré príslovie z okna!

Aj keď sú šteňatá určite lepšie na učenie, staršie psy sú dokonale schopné osvojiť si nové zručnosti a povely.

Kľúčom k úspechu je používanie techník pozitívneho posilňovania, ako sú pochvaly, pochvaly a trpezlivosť. Áno, staršiemu psovi môže trvať trochu dlhšie, kým pochopí nový koncept v porovnaní s mladším šteniatkom – ale s odhodlaním a správnym prístupom vás prekvapí svojou učenlivosťou.

Káva brzdí váš rast

fakty

Povedal vám už niekto, že káva brzdí váš rast? Nuž, milí priatelia (a kolegovia milovníci kávy), som veľmi rád, že vám môžem povedať, že vedecký výskum na tom nenašiel žiadnu pravdu!

Hoci kofeín, hlavná zložka kávy, môže vo vysokých dávkach ovplyvniť váš spánok a potenciálne ovplyvniť vstrebávanie vápnika v tele, neexistujú dôkazy, že by priamo ovplyvňoval rast človeka.

Ak teda stále rastiete, môžem bezpečne potvrdiť, že pri určovaní vašej konečnej výšky zohráva oveľa väčšiu úlohu vaša genetika a celková výživa, takže si pokojne vychutnajte šálku kávy!

Zdroj: list25 / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov