Foto

Veľkolepé divy sveta: Poznáte tieto najznámejšie z nich?

divy sveta

videní: 655

Panamský prieplav – Panama

Panamský prieplav je hlavný lodný prieplav, ktorý prechádza cez Panamský prieliv v Strednej Amerike a spája Atlantický a Tichý oceán. Výstavba prieplavu bola jedným z najväčších a najnáročnejších inžinierskych projektov, aké sa kedy uskutočnili.

Medzinárodná vodná cesta dlhá 80 km, známa ako Panamský prieplav, umožňuje lodiam preplávať medzi Atlantickým a Tichým oceánom, čím sa ušetrí približne 12 875 km z cesty okolo južného cípu Južnej Ameriky.

Eiffelova veža – Francúzsko

Medzi ďalšie divy sveta patrí aj Eiffelova veža alebo “La Dame de Fer” (železná dáma) je železná mriežková veža, ktorá sa nachádza na Champ de Mars v Paríži. Veža je najvyššou stavbou v Paríži a najnavštevovanejšou platenou pamiatkou na svete. Veža je vysoká 324 metrov a bola postavená ako vstupný oblúk na Svetovú výstavu v roku 1889.

Prístav Rio de Janeiro – Brazília

divy sveta

Prístav Rio de Janeiro sa nachádza na juhozápadnom pobreží zálivu Guanabara, ktorý obklopuje mesto Rio de Janeiro pozdĺž pásu pevniny medzi Atlantickým oceánom a horami: Cukrová homoľa, vrch Corcovado a kopce Tijuca. Geológiu tohto úžasného miesta obdivujú ľudia, ktorí povedali: “Boh stvoril svet za šesť dní a siedmy deň sa sústredil na Rio”.

Šikmá veža v Pise – Taliansko

divy sveta

Šikmá veža v Pise, známa aj ako Piská veža, je voľne stojaca zvonica v katedrále talianskeho mesta Pisa. Na vrchol Šikmej veže sa dostanete po 294 schodoch, ktoré stúpajú v podobe špirály na vnútornej strane stien veže. Obľúbenou turistickou aktivitou je pózovanie pri fotografovaní, pričom sa predstiera, že sa “drží” šikmej veže a zabraňuje jej pádu.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov