Foto

Veľkolepé divy sveta: Poznáte tieto najznámejšie z nich?

divy sveta

videní: 653

Veľkolepé divy sveta: Poznáte tieto najznámejšie z nich? My ľudia máme tendenciu sa hádať a je naozaj úžasné, že sa nám vôbec podarí na niečom dohodnúť. Keď sa nám to však podarí, je neuveriteľné, čo dokáže synergia nášho úsilia.

Od zaprášenej zeme v Koloseu až po vetrom zmietanú základňu Veľkej pyramídy, poďte s nami na prehliadku niektorých z najpozoruhodnejších divov sveta a získajte nové uznanie pre úspechy svojich pozemšťanov.

Veľkolepé divy sveta: Poznáte tieto najznámejšie z nich?

CN Tower – Kanada

CN Tower alebo Kanadská národná veža je komunikačná a vyhliadková veža v centre Toronta v kanadskej provincii Ontario. S výškou 553,33 m je piatou najvyššou voľne stojacou stavbou na svete.

Zostáva najvyššou voľne stojacou stavbou na západnej pologuli, charakteristickou ikonou panorámy Toronta a symbolom Kanady, ktorý ročne priláka viac ako dva milióny zahraničných návštevníkov.

Empire State Building – USA

Ďalšia vysoká stavba, Empire State Building, je 102-poschodový dominantný mrakodrap a americká kultúrna ikona v New Yorku v Spojených štátoch.

Najvyššou budovou sveta zostala takmer 40 rokov, od jej dokončenia v roku 1931 až do roku 1972, keď bola dokončená severná veža Svetového obchodného centra a prevzala jej miesto najvyššej budovy sveta.

Tunel pod Lamanšským prielivom (Eurotunel) – Spojené kráľovstvo a Francúzsko

Tunel pod Lamanšským prielivom nazývaný aj Eurotunel je železničné spojenie pod Lamanšským prielivom medzi Cheritonom pri Folkestone v Kente a Coquelles pri Calais. Je dlhý 50 km, z toho 39 km je pod vodou; pozostáva z dvoch železničných tunelov a servisného tunela.

Tunel je jedným z najväčších stavebných projektov 20. storočia a každý deň ním prejde približne 600 vlakov v každom smere.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov