Zaujímavosti

Toto sa stane, ak si neumyjete svoju tvár

tvár

videní: 459

Vaše vankúše sa super zašpinia

Všetka tá špina, ktorá sa vám počas dňa hromadí na tvári? No, ak si to nezmyjete, nezostane na vašej tvári. Keď spíte, môže sa zotrieť o váš vankúš. To znamená, že vaša obliečka na vankúši bude celkom zábavná.

Nielen to, ale môžete spustiť začarovaný cyklus prenosu nečistôt. Vidíte, olej, špinu a mejkap prenesiete na svoj vankúš. Potom, aj keď si ďalšiu noc umyjete tvár, položíte si čistú pokožku na ten vankúš a vystavíte ju starej špine. To môže zašpiniť vašu tvár a podporiť vyrážky.

Vaše ďalšie produkty starostlivosti o pleť môžu tiež prestať fungovať

Je to jednoduché: Prípravky na starostlivosť o pleť, ako sú séra, hydratačné krémy a iné krémy, ľahšie prenikajú do čistej pokožky. Keď máte na vašej tvári nahromadené nečistoty z neumývania, tieto produkty budú pravdepodobne len sedieť na vašej tvári, namiesto toho, aby sa absorbovali, aby mohli pôsobiť svoje čaro.

Ale počkajte! Je toho viac: Pretože tieto produkty neabsorbujú, zasychajú na povrchu vašej pokožky a pridávajú sa k nahromadeniu. To môže zvýšiť vaše šance na vyrážky. Môže tiež vysušiť vašu pokožku, pretože váš denný hydratačný krém sa nevsakuje.

Mali by ste používať mydlo pri každom umývaní tváre?

Teraz, keď ste pochopili dôležitosť každodenného drhnutia tváre, je čas dostať sa do podrobných detailov: Ako často by ste si mali umývať tvár kozmetikou? Mali by ste vždy používať mydlo alebo stačí len striekanie vody na vašu pokožku?

Podľa dermatológov, s ktorými sme sa rozprávali, to závisí od typu pleti a produktov na nej. Ak máte mastnú pleť, pri každom umývaní používajte jemný čistiaci prostriedok. To isté platí, ak máte na pokožke čokoľvek, ako je make-up, opaľovací krém alebo nočná maska na tvár. “Ak však máte veľmi citlivú alebo suchú pokožku, možno budete chcieť preskočiť ráno čistiaci prostriedok a použiť iba vodu na tvár,” hovorí Dr. King.

Čo sa týka tých, ktorí majú normálnu pleť, naši odborníci tvrdia, že treba použiť svoj úsudok. Počas zimných mesiacov, keď má pokožka tendenciu byť suchšia, možno budete chcieť vynechať čistenie ráno a použiť iba vodu. Na druhej strane, v teplejších mesiacoch sa možno budete chcieť uistiť, že ráno použijete čistiaci prostriedok – je pravdepodobnejšie, že ste sa od posledného umývania zapotili.

Aký je najlepší spôsob, ako si umyť tvár?

Ešte dôležitejšie ako umývanie tváre je vedieť si umyť tvár. Na začiatok pri čistení vynechajte horúcu vodu – môže podráždiť pokožku. „Vlažná voda vám pomôže dôkladne vyčistiť pokožku bez toho, aby ju úplne zbavila prírodných olejov,“ hovorí Dr. King. Dr. Penzi dodáva, že teplá voda pomáha otvárať póry lepšie ako studená voda, a to vám môže pomôcť uvoľniť póry pri umývaní.

  • Navlhčite si tvár
  • Pomocou čistých rúk jemne rozotrite svoju kozmetiku po tvári malými krúživými pohybmi jednu až dve minúty
  • Opláchnite vlažnou vodou
  • Osušte si tvár

Jedna chyba, ktorú Dr. Penzi vidí, že veľa ľudí robí, keď je čistenie príliš agresívne. “Nepoužívajte brúsnu handričku alebo špongiu – môžu byť príliš drsné a narušia prirodzenú bariéru pokožky,” hovorí. “Postačí použiť končeky prstov krúživými pohybmi.”

Ďalší tip, ktorý môže zastaviť váš ďalší únik skôr, ako začne? Tvár si vždy osušte čistým uterákom, aby ste do nej po čistení opäť nezaniesli nečistoty alebo baktérie.

Čo by ste mali zvážiť pri výbere čistiaceho prostriedku?

Umývanie tváre môže byť dôležitou súčasťou rutiny starostlivosti o pleť, ale veľkým problémom je aj používanie čistiaceho prostriedku, ktorý nepoškodí ani nepodráždi vašu pleť. Ak máte špeciálne potreby pleti, zvážte výber čistiaceho prostriedku pre váš typ pleti. Napríklad, ak máte suchú pokožku, krémový čistič s kyselinou hyalurónovou dokáže odstrániť make-up, opaľovací krém a nečistoty a zároveň zachovať hydratáciu. So sklonom k akné? Rozhodnite sa pre čistiaci prostriedok s kyselinou salicylovou, ktorá odstraňuje škvrny.

Dr. Penzi aj Dr. King tvrdia, že jemný čistiaci prostriedok funguje na všetky typy pleti. „Hľadajte receptúry, ktoré sú bez parfumácie, hypoalergénne, s vyváženým pH a schválené dermatológmi,“ navrhuje Dr. Penzi.

Dr. King dodáva, že formulácie obsahujúce zvlhčovadlá (ako je kyselina hyalurónová a glycerín) a zmäkčovadlá môžu pomôcť hydratovať a zachovať integritu pokožky. Ultra jemný čistiaci prostriedok Face Reality je skvelou voľbou, hovorí.

Zdroj: rd | topdesat

 

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov