Foto

“Som prirodzený strelec”: 51-ročný olympionik prehovoril po tom, čo súťažil bez výstroja

olympionik

videní: 1.3K

Dikec a jeho partnerka Sevval Ilayda Tarhan sa zapísali do histórie tureckého športu, keď 30. júla získali striebro v súťaži zmiešaných družstiev v streľbe zo vzduchovej pištole na 10 metrov

Zároveň dal verejnosti najavo, že jeho chladný postoj s rukami vo vreckách neznamená, že pri vystúpení na svetovej scéne nie je nervózny.

“Bez ohľadu na to, ako pokojne tam vyzeráme, v skutočnosti sa v nás odohrávajú búrky. Snažíme sa to príliš neodrážať navonok a ovládať sa.”

Olympijské hry 2024 v Paríži budú pre Dikeca piatou olympijskou súťažou, prvýkrát sa na nich predstavil v Pekingu v roku 2008. Spolu s jeho partnerkou im vtedy tesne unikla zlatá medaila s konečným skóre 16:14.

Podľa svojho olympijského profilu sa Dikec začal venovať streľbe po tom, ako začal pracovať ako poddôstojník na generálnom veliteľstve žandárstva.

51-ročný olympionik získal medailu s bežnými okuliarmi na predpis namiesto typických chráničov uší a špecializovaných okuliarov.

Zlato získali Srbi Zorana Arunovičová a Damir Mikec, bronz Manu Bhaker a Sarabjot Singh z Indie.

Po získaní striebornej medaily sa športový strelec podelil o odkaz na sociálnych sieťach a historický úspech venoval tureckému ľudu.

“Som veľmi šťastný, že sme získali prvú olympijskú medailu v histórii republiky mojej 85-miliónovej krajine, ktorá nás poslala dopredu svojimi modlitbami. Táto medaila patrí TURECKEJ REPUBLIKE,” napísal na Instagrame spolu s fotografiou, na ktorej ukazuje svoju medailu pred Eiffelovou vežou.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov