Foto

Najvtipnejšie stereotypy, ktoré ľudia vymysleli o svojich krajinách

stereotypy

videní: 707

Najvtipnejšie stereotypy, ktoré ľudia vymysleli o svojich krajinách: Stále vtipkujeme o kultúrnych stereotypoch. Parížania sú považovaní za snobov, Američania za hlupákov a Íri majú povesť ľudí, ktorí vedia piť. Žiadna z týchto konotácií nemá za cieľ niekoho uraziť, ale len sa na nich v odľahčenom duchu pobaviť.

Nedávno sa niekto na internete opýtal: “Aký je hlavný stereotyp o vašej krajine?” Používateľov internetu táto otázka zaujala natoľko, že miestni obyvatelia z celého sveta odpovedali zdieľaním hlúpych stereotypov opisujúcich ich krajanov.

Najvtipnejšie stereotypy, ktoré ľudia vymysleli o svojich krajinách

Nemecko: “Náš stereotyp najlepšie vystihuje vtip: “Koľko Nemcov potrebujete na výmenu žiarovky? Jedného. Sme veľmi efektívni a nie sme vtipní.”

Austrália: “Celá krajina je nebezpečná. Pavúky, medvede, hady, divoké mačky a psy vám vytrhnú srdce zakaždým, keď vyjdete z dverí.”

Kanada: “Že sme všetci veľmi zdvorilí a na všetko si dávame javorový sirup. (Aspoň stereotyp o javorovom sirupe je pravdivý.)”

Egypt: “Všetci jazdíme na ťavách. Som Egypťan a v živote som ťavu nevidel.”

Nemecko: “Že všetci nosia lederhose. Ako Nemec vám môžem povedať, že nikto nechodí v lederhose, okrem Mníchova na Oktoberfeste… alebo turistov, ktorí navštívia krajinu.”

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov