Foto

Toto sú tie najstaršie živočíchy na Zemi, ktoré kedy žili

živočíchy

videní: 1.7K

Človek

Najstarší žijúci človek na svete dosiahol 117 rokov. Emma Morano žije v Taliansku a je pravdepodobne posledným žijúcim človekom, ktorý žil v 19. storočí.

Kôň

Starší kôň Shayne z Essexu by mohol byť vo veku 51 rokov najstarším koňom na svete. Hovorí sa, že svoju dlhovekosť zdedil po predchádzajúcom rekordmanovi. Napriek tomu, že trpí artritídou, je stále v dobrom zdravotnom stave.

Homár

Homára Larryho chytili v roku 2016 a poslali na preskúmanie do akvária v Maine. Podľa jeho veľkosti sa niektorí domnievajú, že je to najstarší homár, akého kedy chytili – má 110 rokov. Plán bol ponechať ho v akváriu alebo ho poslať späť do mora s tým, že taký starý homár by nemal byť niečou večerou.

Veľryba grónska

živočíchy

Pri Aljaške bola ulovená veľryba grónska a námorníci našli v jej krku niečo zaujímavé – hrot harpúny spred viac ako sto rokov. Úlomok datovali do roku 1880, čo znamená, že veľryba žila od čias po občianskej vojne a počas viktoriánskej éry.

Hoci táto veľryba mala pravdepodobne viac ako 130 rokov, niektorí sa domnievajú, že hlavonožce sa môžu dožiť až 200 rokov.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov