Foto

Toto sú tie najstaršie živočíchy na Zemi, ktoré kedy žili

živočíchy

videní: 1.7K

Toto sú tie najstaršie živočíchy na Zemi, ktoré kedy žili: Od narodenia tvor starne až do konca života podľa typického životného cyklu. Niektoré živočíchy sú známe svojím oveľa dlhším životom. Ľudia sa zvyčajne dožívajú približne sedemdesiat rokov.

Niektoré tvory však žijú oveľa dlhšie. V zajatí žijú mnohé zvieratá dlhšie, pretože nečelia predátorom a majú vždy dostatok potravy. Mnohým zvieratám sa však darí aj vo voľnej prírode. Rozmýšľali ste niekedy nad tým, ktoré zvieratá žijú najdlhšie? Objavte zaznamenané najstaršie živočíchy v histórii.

Toto sú tie najstaršie živočíchy na Zemi, ktoré kedy žili

Jašterice Hatéria

Jašterice Hatéria žijú len na Novom Zélande a rastú veľmi pomaly. Väčšina z nich sa dožíva len 60 rokov, ale u niektorých bolo zaznamenané, že sa dožívajú až 200 rokov.

Mačka domáca

Domáci siamský kocúr Scooter sa narodil v roku 1986 a Guinnessova kniha rekordov mu udelila titul najstaršej mačky na svete. V čase písania tohto článku mal Scooter 31 rokov, takže to nemusíte počítať. Jeho predchodca sa dožil 26 rokov.

Pes

Najstarší pes na svete sa volal Bluey. Bol to austrálsky dobytkársky pes a dožil sa 29 rokov. Väčšina psov sa dožíva len osem až pätnásť rokov.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov