Foto

Šteňa so zriedkavým ochorením dostalo prilbu vytlačenú na 3D tlačiarni, ktorá ho chráni

šteňa

videní: 551

Hneď po prijatí nezvyčajnej žiadosti sa docent Dr. Trevor Elliot a čerstvý absolvent Connor Mackey okamžite pustili do práce na Niblettovom prípade

 

 

„Hneď ako som uvidel Niblettovu roztomilú tváričku, povedal som si, že mu musíme pomôcť,“ povedal doktor Elliot.

„Presne som vedel, ako to urobiť. Vedel som, že tomuto psovi môžem skutočne pomôcť.“ Mackey, ktorý na jeseň tohto roku začne študovať magisterské štúdium inžinierstva na UTC. Najprv musel tím starostlivo zmerať Niblettovu lebku. Spolupracovali preto s Justinom Stephensom z Volkswagenu, ktorý pomohol naskenovať Niblettovu hlavu a vytvoriť jej 3D obraz. Potom museli vytvoriť niečo, čo by bolo niečo medzi futbalovou prilbou a lebkou. Po niekoľkých iteráciách boli 15. júla konečne pripravení stretnúť sa s 10-týždňovým šteniatkom a vyskúšať si jedinečnú ochrannú pokrývku hlavy.

„Bol to úprimne veľmi jednoduchý proces získania skenu a následného modelovania. Je naozaj skvelé, že pomocou takéhoto výrobného procesu môžete zachrániť psí život,“ podelil sa s nami Mackey nadšene.

„Bolo celkom fajn vidieť ho, ako s tým chodí a vie, že to vyzerá, že aspoň jedno z našich riešení mu pomôže na jeho ceste,“ dodal doktor Elliot.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov