videní: 1.5K
Nedostatok vitamínu C spôsobí vrásky a stratu zubov
Bohužiaľ, naše telo nedokáže produkovať vitamín C samo a vo varenom mäse prakticky chýba. Kyselina askorbová je zároveň mimoriadne dôležitá: podieľa sa na syntéze kolagénu, ktorý je zodpovedný za pevnosť a elasticitu kostí, chrupavky, šliach a kože. Takže u ľudí, ktorí jedia veľa mäsa a málo ovocia a zeleniny, sa vrásky pravdepodobne objavia skôr a zdravá pokožka sa zmení na bledú. Kritický nedostatok vitamínu za 4 až 12 týždňov povedie ku skorbutu , ktorý zahŕňa krvácanie a rozpad ďasien, stratu zubov, krehkosť krvných ciev, vyrážky, vredy a nehojace sa rany.
Koľko mäsa by sme teda mali jesť?
Osoba s hmotnosťou 70 kg nevyžaduje viac ako 100 g proteínu za deň a nie je potrebné, aby všetok proteín bol živočíšneho pôvodu. Pokiaľ ide o mäso, odborníci na výživu radia, aby sme uprednostňovali ryby a hydinu. Odporúča sa však jesť červené mäso najviac dvakrát týždenne. Ak ho požívate denne v množstve vyššom ako 100 g, môže mať nepriaznivý vplyv na vaše zdravie.
Najprv to budú tráviace problémy. Po druhé, hladina kyseliny močovej sa zvýši, v dôsledku toho sa objavia obličkové kamene. Po tretie, mäso sa trávi od 5 do 7 hodín, v dôsledku čoho sa v čreve vyskytujú hniloby. Preto musia pečeň a obličky pracovať na hranici svojich možností, aby chránili telo, čo je zlé pre ich stav. Okrem toho bolo odhalené, že u osôb, ktoré jedia mäso, sa s väčšou pravdepodobnosťou vyvinú diabetes a rakovina hrubého čreva.
Odborníci na výživu odporúčajú znižovať spotrebu mäsa a variť ho pod parou alebo v rúre. Pri raňajkách vymeňte mäsové výrobky orechy a cereálie a na večeru si dajte ryby alebo kuracie mäso.