Foto

Potravinové škandály: Najnechutnejšie z nich, ktorým neuveríte

potravinové škandály

videní: 1.6K

Ružový sliz

potravinové škandály

V roku 2012 televízia ABC News pripravila reportáž o „Lean Finely Textured Beef“ a nazvala ho „Pink Slime“ (Ružový sliz), čo vyvolalo obrovskú búrku. Široká verejnosť bola znechutená a reštaurácie rýchleho občerstvenia sa snažili od tohto výrobku dištancovať, hoci USDA ho obhajovalo ako bezpečný na konzumáciu. Odvetvie to zdrvilo, stratilo 380 miliónov eur na tržbách a muselo zatvoriť tri prevádzky. V posledných rokoch sa však tento výrobok vracia späť.

Bahenné korenie

potravinové škandály

Väčšina ľudí sa pri posýpaní jedla nepozastavuje nad tým, odkiaľ korenie pochádza, ale v tomto prípade bolo asi rozumné sa nad tým zamyslieť. V Číne istý predajca piekol vonku bahenné koláče a potom ich predával ako korenie. Tvrdil, že to nie je nezákonné, pretože falošné korenie ľudí nezabije.

Olovnatá paprika

potravinové škandály

V Maďarsku (ale aj u nás) je paprika hlavným korením, ktoré kuchári používajú v mnohých svojich receptoch. Preto si predstavte ich zdesenie, keď zistili, že desiatky ľudí zomreli kvôli paprike s obsahom olova. Kontaminácia bola zistená v súkromných mlynoch na výrobu papriky. Olovo sa zrejme používalo na to, aby paprika vyzerala pre spotrebiteľov lákavejšie. Úrady zatkli celkovo 60 podozrivých, ale škody už boli spôsobené, pretože mnohí zákazníci žiadali, aby sa do ich jedál nepoužívala paprika.

Zdroj: list25 / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov