Zaujímavosti

Kreditná karta a bezpečné platby. Toto nikdy nerobte!

bezpečné platby

videní: 630

Keď hovoríte s kýmkoľvek cez telefón

Pokúste sa vyhnúť poskytovaniu informácií o svojej kreditnej karte cez telefón z jednoduchého dôvodu, že neviete, kam sa tieto informácie dostanú, keď zavesíte. Tiež neviete, kto počúva hovor – či sú to ľudia okolo vás, niekto iný na linke alebo dokonca osoba na druhom konci telefónu, ktorá vám zapisuje číslice. „Jedným z najbežnejších príkladov poskytovania informácií o karte cez telefón je nákup potravín na donášku,“ hovorí Jeremy Brant, viceprezident pre informačné technológie pre Florida Capital Bank. “V situáciách, ako sú tieto alebo iné prípady, keď predajca požaduje informácie o karte cez telefón, objednajte si službu online alebo zaplaťte v hotovosti osobne.”

Keď online obchodník nemá žiadne recenzie ani predchádzajúce záznamy

Ak zvažujete nákup od obchodníka na akomkoľvek type trhu – od eBay po rôzne súkromné spoločnosti – vyhľadajte ich online. Ak ich zadáte na Googli a existuje len jeden záznam pre obchodníka, bez online recenzií, bez minulých skúseností od iných zákazníkov a bez účtov na sociálnych sieťach, odovzdanie karty by ste si mali dvakrát rozmyslieť. „Internet poskytol spotrebiteľom oveľa efektívnejší spôsob, ako zmerať reputáciu spoločností, s ktorými obchodujeme, takže ho použite,“ navrhuje Adam Jusko, zakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti creditcardcatalog.com, stránky porovnávajúcej karty a spravodajstvo. Podobne vyhľadajte kontaktné informácie na webových stránkach, na ktorých nakupujete, vrátane adresy a telefónneho čísla, ak obchodníka nepoznáte. Našťastie v dnešnej dobe už existujú platobné brány, ktoré vám ochránia vaše informácie o karte.

Ak vidíte objemné, plastové, odkryté vodiče na terminály, cez ktorý chcete platiť

Zariadenia na mieste predaja, s ktorými sa manipulovalo (vrátane nastavenia „skimmerov“ na odcudzenie údajov o platobných kartách), je ťažké rozpoznať, ale je potrebné si ich uvedomiť a vyhnúť sa im. Ak na zariadení, ktoré sa chystáte použiť, uvidíte objemné, plastové, odkryté káble alebo iné veci, ktoré vyzerajú „nečisto“, zvážte upozornenie zamestnancov alebo orgánov činných v trestnom konaní.

Zdroj: rd | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov