videní: 1.3K
Jogurt
Zo zdravotného hľadiska nie je nič zlé na tom, ak pred uplynutím doby trvanlivosti vložíte do mrazničky jogurt. Dobrou správou je, že zmrazenie jogurtu nezničí jeho zdravé živé a aktívne kultúry, ale zlou správou je, že po rozmrazení stratí jogurt svoju krémovú konzistenciu a stane sa zrnitým. Takisto, ak ste dúfali, že si vytvoríte pochúťku pripravenú v mrazničke podobne ako fro-yo, budete sklamaní. Bežný jogurt má viac vody ako ten, ktorý by ste si kúpili mrazený, a keď sa pokúsite dať si kopček, zostane z neho ľadový blok.
Cesnak
Niektorí kuchári hovoria, že do mrazničky ho treba dať skôr, ako začnú klíčiť strúčiky. Taktiež hovoria, že pred zmrazením treba celé strúčiky alebo očistené, olúpané strúčiky obaliť v oleji s neutrálnou príchuťou. Národné centrum pre domáce uchovávanie potravín však varuje, že cesnak má tendenciu po zmrazení zosilnieť a zhorknúť. Ak sa rozhodnete skúsiť zamraziť cesnak, vedzte, že jeho chuť môže byť ohrozená.
Majonéza
Ak má váš obchod s potravinami vražedný výpredaj majonézy, nekupujte majonézu na kilogramy a nedávajte ju do mrazničky. Keď sa majonéza po zmrazení rozmrazí, oddelí sa a získa hrudkovitú konzistenciu, ktorá nie je príliš chutná.