Foto

Vedecké zistenia, ktoré sú tak zvláštne, že vás nechajú v šoku

vedecké zistenia

videní: 877

Vedecké zistenia, ktoré sú tak zvláštne, že vás nechajú v šoku: Vedeli ste, že voda pravdepodobne nie je mokrá? Že v určitých situáciách je vaša krv zelená? A že prikladanie lariev na rany nemusí byť nevyhnutne zlé? Tieto čudesné veci sú len niektoré z mnohých prekvapujúcich objavov, ktoré vedci urobili.

Vedecké zistenia, ktoré sú tak zvláštne, že vás nechajú v šoku

Striedame nosné dierky

Máte dve nosné dierky, ale nepredpokladajte, že ich používate súčasne. Používanie oboch nosných dierok vysušuje vzduch a spôsobuje podráždenie. Váš mozog vám preto prikazuje dýchať vždy jednou z nich. Keď sa vedome nadýchnem, robím to oboma nosnými dierkami. Som si istý, že to robíte aj vy, takže je to naozaj zvláštne počuť.

Vaša krv vyzerá pod vodou zelená

Útok žraloka je základný strach. Predstava, že sa stretnete s morským predátorom, ktorý vás uhryzne a naplní more vašou krvou? Hrozná predstava.

Aj keď je prekvapujúce, že krv by nebola červená. Vedci zistili, že ak ste v hĺbke viac ako 10 m pod hladinou, vaša krv bude zelená. Prečo? Pretože slnečné svetlo stráca svoju červenú farbu, čím hlbšie ste. Útok to síce nerobí menej desivým, ale hej, je to aspoň novinka.

Čo obsahuje jedna lyžica medu

Predstava včiel, ktoré pracujú v úli na výrobe medu, je upokojujúca. A nakoniec získate lepkavú pochúťku, ktorú si môžete natrieť na toast alebo bábovku. Možno si to však rozmyslíte, keď sa dozviete, koľko úsilia si vyžaduje výroba len jednej lyžice medu.

„Včeliemu tímu“ to trvá 6 týždňov, pričom pracuje v skupine 36 včiel! Na výrobu jedného kilogramu sa spotrebujú približne 2 milióny kvetov. Med vám síce dodá chuť do života, ale v skutočnosti je dosť vykorisťovateľský.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov