Foto

Pred a po: Ako dopadli niektoré z najhorších svetových katastrof?

pred a po

videní: 702

Pred a po: Ako dopadli niektoré z najhorších svetových katastrof? Fotografia lesa v západnom Maďarsku sa dnes stala virálnou, pretože sa zdá, že ide o optický klam. Spodná polovica každého stromu je pokrytá červenou farbou, ktorá sa na všetkých stromoch nachádza v rovnakej výške.

Napriek tomu, že obrázok vyzerá ako upravený vo Photoshope, v skutočnosti pochádza z následkov havárie v závode na výrobu oxidu hlinitého Ajkai Timföldgyár v roku 2010. Rohová stena rybníka na zachytávanie odpadu sa pretrhla a do miestneho potoka sa vylial prúd toxického červeného kalu. Tento potok potom zaplavil veľkú časť blízkej oblasti a pokryl všetko od zelene až po domy červeným náterom. Dôsledky tejto katastrofy sú dosť zarážajúce, ale je to sotva najničivejšia katastrofa v dejinách ľudstva.

Pred a po: Ako dopadli niektoré z najhorších svetových katastrof?

 

Dňa 4. októbra 2010 došlo k nehode v závode na výrobu oxidu hlinitého v západomaďarskom meste Ajkai Timföldgyár. Zlomila sa rohová stena rybníka na zachytávanie odpadu a do miestneho potoka sa vylial prúd toxického červeného kalu

Zátoka Paraquita Bay (Britské Panenské ostrovy) pred a po hurikáne Irma

Kultúrne centrum v opustenej Pripiati neďaleko Černobyľu

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov