videní: 1.4K
Kyslá smotana
Ak dáš zmraziť kyslú smotanu, oddelí sa v nej voda a hrudkovitá časť. Po rozmrazení sa dá opäť zmiešať a použiť na varenie. No jesť ju priamo už neodporúčame.
Mrvenička
Mrveničku v mrazáku postretne rovnaký osud ako obal vyprážaného jedla.Bude mäkká, mokrá a nepoužiteľná.
Jogurt
Mrazený jogurt, či jogurtová zmrzlina sú mňam, ale ho chceš rozmraziť, nastáva problém. Po rozmrazení dostaneš z jogurtu niečo, čo nechceš jesť. Skončí podobne ako kyslá smotana.
Zemiaky
Keďže zemiaky obsahujú veľa vody, po vložení do mrazáku sa v nich vytvoria ľadové kryštály. Po rozmrazení bude zemiak hubovitý. Zemiaky je najlepšie uschovať na suchom, tmavom a chladnom mieste.
Syr
Ak do mrazáku vložíš tvrdý syr, po rozmrazení sa bude drobiť. Ak do mrazáku strčíš mäkký syr, vlhkosť v ňom skryštalizuje a jeho textúra sa zmení na nepoznanie.
Šľahané vaječné bielka
Ak je tvoja torta pokrytá penou z vaječných bielkov, nikdy ju nedávaj do mrazáku. Pena spľasne a uvoľní vodu. To v konečnom dôsledku úplne zničí tvoju tortu.
Zdroj: huffingtonpost | topdesat | pixabay