Tipy a triky

Potraviny, ktoré by nikdy nemali byť zmrazené. Pozri sa prečo!

potraviny

videní: 1.4K

Kyslá smotana

Ak dáš zmraziť kyslú smotanu, oddelí sa v nej voda a hrudkovitá časť. Po rozmrazení sa dá opäť zmiešať a použiť na varenie. No jesť ju priamo už neodporúčame.

potraviny

Mrvenička

Mrveničku v mrazáku postretne rovnaký osud ako obal vyprážaného jedla.Bude mäkká, mokrá a nepoužiteľná.

potraviny

Jogurt

Mrazený jogurt, či jogurtová zmrzlina sú mňam, ale ho chceš rozmraziť, nastáva problém. Po rozmrazení dostaneš z jogurtu niečo, čo nechceš jesť. Skončí podobne ako kyslá smotana.

potraviny

Zemiaky

Keďže zemiaky obsahujú veľa vody, po vložení do mrazáku sa v nich vytvoria ľadové kryštály. Po rozmrazení bude zemiak hubovitý. Zemiaky je najlepšie uschovať na suchom, tmavom a chladnom mieste.

potraviny

Syr

Ak do mrazáku vložíš tvrdý syr, po rozmrazení sa bude drobiť. Ak do mrazáku strčíš mäkký syr, vlhkosť v ňom skryštalizuje  a jeho textúra sa zmení na nepoznanie.

potraviny

Šľahané vaječné bielka

Ak je tvoja torta pokrytá penou z vaječných bielkov, nikdy ju nedávaj do mrazáku. Pena spľasne a uvoľní vodu. To v konečnom dôsledku úplne zničí tvoju tortu.

potraviny

Zdroj: huffingtonpost | topdesat | pixabay

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov