Foto

Narkobarón na úteku bol zadržaný potom, čo fotografia manželky na Instagrame odhalila jeho úkryt

narkobarón

videní: 753

Polícia po Rolandovi pátra od roku 2013 za pašovanie drog ozbrojeným skupinám v Mexiku a Kolumbii

narkobarón

Počiatky Rolandovho povýšenia na zločineckého bossa siahajú do roku 2013, keď pracoval ako pilot leteckej spoločnosti. Americká protidrogová agentúra (DEA) poslala brazílskej federálnej polícii list, v ktorom ju varovala, že vyšetruje skupinu brazílskych pilotov pre “pašovanie kokaínu”.

Odvtedy bol narkobarón záujmovou osobou vo viacerých operáciách brazílskej polície.

V roku 2015 bol vyšetrovaný v rámci “operácie Dona Bárbara”. V roku 2017 bol podozrivým v rámci “Operácie Veraneio” a v roku 2019 bol zapojený do “Operácie Flak”. Všetky tieto operácie boli zamerané na pašerákov, ktorí dodávali kokaín ozbrojeným skupinám v Kolumbii a Mexiku, ako aj zločineckým organizáciám na celom svete.

Miestna polícia potvrdila investigatívnej novinárskej sieti OCCRP, že Roland bol počas týchto rokov viackrát zatknutý, ale za mrežami strávil málo času.

Usporadúvanie večierkov, nákup drahých áut a luxusné cestovanie boli bežnými aktivitami brazílskeho drogového baróna

narkobarón

Roland sa ani zďaleka nesnažil zostať nenápadný, ale mal vo zvyku prezentovať svoj extravagantný životný štýl. V roku 2021 sa presťahoval do luxusného kondomínia v Uberlandii v štáte Minas Gerais, kde bol niekoľkokrát spozorovaný, ako jazdí na rôznych vozidlách v hodnote viac ako 90 000 EUR a organizuje honosné večierky.

Susedia si to všimli a kontaktovali políciu, čím sa začalo vyšetrovanie. Aktivita De Limy na Instagrame sa opäť ukázala ako kľúčová pre úspech nedávnej policajnej operácie, keďže jej posledné príspevky boli označené mapovými údajmi o mieste pobytu dvojice.

Používatelia internetu rýchlo poukázali na účasť manželky na Rolandovom zatknutí

narkobarón

Keď sa táto správa rozšírila po miestnych sociálnych sieťach, používatelia reagovali s nedôverou na zodpovednosť ženy v súvislosti so smrťou zločinca.

V preloženom komentári sa jeden z používateľov domnieva, že De Lima mala skrytý zámer: “Žena už druhýkrát udáva polohu toho chlapa, naozaj sa ho chce zbaviť a on si to neuvedomuje.” Iný používateľ tejto predstave oponuje: “Informácie sú skreslené. Zatkli ho, pretože je zločinec, nie kvôli jeho manželke.”

Ďalší komentátori tiež poznamenali, že Rolandove opakované priestupky sú súčasťou schémy, ktorá bude určite pokračovať. “V predchádzajúcom prípade ho súd prepustil, čo znamená, že tento prípad bude rovnaký,” dodal ďalší používateľ.

Zdroj: boredpanda / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov