Foto

Narkobarón na úteku bol zadržaný potom, čo fotografia manželky na Instagrame odhalila jeho úkryt

narkobarón

videní: 718

Narkobarón na úteku bol zadržaný potom, čo fotografia manželky na Instagrame odhalila jeho úkryt: 50-ročný Ronald Roland, identifikovaný ako šéf brazílskej zločineckej organizácie s väzbami na drogové kartely v Mexiku, bol 2. júla 2024 zadržaný vo svojom sídle v pobrežnom meste Guarujá.

Zatknutie, ktoré bolo súčasťou operácie zahŕňajúcej viac ako 280 operatívcov, bolo možné čiastočne vďaka aktivite jeho manželky Andrezzy de Lima Joelovej na sociálnych sieťach, ktorá prostredníctvom svojich príspevkov na Instagrame nechtiac odhalila ich polohu.

Narkobarón na úteku bol zadržaný potom, čo fotografia manželky na Instagrame odhalila jeho úkryt

Hľadaný narkobarón obvinený z prania viac ako 800 miliónov EUR bol chytený v Brazílii vďaka príspevkom svojej manželky na Instagrame

Zdá sa, že pár si potrpel na život na vysokej nohe a De Lima často zverejňovala fotografie z ich dobrodružstiev. Od Paríža a Dubaja po Maldivy a Kolumbiu – jej sociálne médiá sa postarali o prezentáciu ich bohatstva.

Ešte v roku 2019 poskytli označené miesta na jej príspevkoch na Instagrame rozhodujúce stopy, ktoré viedli k Rolandovmu zatknutiu v Sao Paule. Zločinec by bol prepustený len o rok neskôr pod dohľadom, ale história by sa zopakovala, pretože príležitosť na zločin a bohatstvo sa naskytla znova.

Rozsiahla operácia brazílskej federálnej polície sa skončila zadržaním 8 osôb, vrátane Ronalda Rolanda

Do policajného zásahu nazvaného “Operácia Terra Fértil” sa zapojilo 280 policajtov a vykonalo sa 80 príkazov na prehliadku v siedmich štátoch Brazílie.

V dôsledku toho úradníci zadržali osem osôb a zhabali dve lietadlá, takmer 30 luxusných áut, loď a nezverejnené množstvo investícií v kryptomenách.

Úrady odhadujú, že zločinecká skupina využívala komplexnú sieť na obchodovanie s drogami v hodnote viac ako 800 miliónov EUR za posledných päť rokov.

Podľa vyšetrovateľov federálnej polície Roland využíval na pranie špinavých peňazí viac ako 100 spoločností, z ktorých mnohé riadili ľudia bez deklarovanej ekonomickej spôsobilosti na nadobudnutie nehnuteľností, vozidiel a lietadiel a ktorí podľa všetkého pracovali v bežných zamestnaniach, ako je vedenie reštaurácií alebo salónov.

Napríklad jeho manželka, ktorá bola tiež zapojená do jeho trestnej činnosti, využívala na pranie špinavých peňazí vlastný obchod s bikinami v meste Guarujá, pričom niekedy dostala vklady, ktoré za jeden deň presiahli 27 000 EUR.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov