Foto

Tento indický ostrov skrýva niečo, čo by ste nemali vidieť

ostrov

videní: 1.1K

Zvieratá tu boli úplne izolované a na vrchole potravinového reťazca boli po tisíce rokov hady

ostrov

Keďže na ostrove nebola okrem vtákov žiadna iná korisť, evolúcia dala týmto hadom silný jed, ktorý im umožnil uloviť korisť jediným uhryznutím.

No, pokračujeme ďalej… Nasleduje desivý ostrov, ktorý sa nachádza v kanáli Xochimilco, 17 kilometrov od Mexico City. Nie sú tu žiadne jedovaté zvieratá ani nepriateľský miestny kmeň a ostrov nie je zakázané navštíviť. S najväčšou pravdepodobnosťou však budete chcieť odísť hneď po príchode.

Na stromoch a starých budovách po celom ostrove sú zavesené strašidelné bábiky rôznych veľkostí. V 50. rokoch sa jeden z obyvateľov Mexico City presťahoval sám na tento ostrov a začal na ňom vešať bábiky. Celé desaťročia zdobil toto miesto, hoci to ťažko nazvať výzdobou. Bábiky našiel na skládkach a v kanáloch po celom ostrove.

Visiace bábiky vyzerali dosť zvláštne a priťahovali množstvo turistov

ostrov

Časom však bábiky zostarli. Pokryl ich mach, zazelenali sa a zhnili. Tváre bábik sa zdeformovali a nadobudli strašidelné tvary. Najhoršie však je, že miestni obyvatelia hovoria, že videli, ako tieto bábiky v noci ožívajú. Fuj.

Teraz k Bouvetovmu ostrovu, jednému z najzáhadnejších ostrovov na svete. Tento ostrov je najizolovanejším miestom na svete. Nachádza sa v južnej časti Atlantického oceánu, 2 500 kilometrov od Južnej Afriky a 1 700 kilometrov od Antarktídy.

Ideálne miesto pre introverta. Dostať sa na ostrov je náročné a zvyčajne sa to dá len z niektorých veľkých lodí, ktoré prechádzajú okolo. Takmer celý ostrov pokrýva ľadovec a v jeho strede sa nachádza sopečný kráter. Jedinými stálymi obyvateľmi ostrova sú tučniaky a tulene.

Tento ostrov objavil francúzsky prieskumník v roku 1739

ostrov

Súradnice tohto miesta však neboli zaznamenané. Nasledujúcich 69 rokov bol ostrov skrytý. Začiatkom 19. storočia bol konečne znovu objavený.

Ľudská noha však vstúpila na breh až v roku 1927. Dúfajme, že bola stále pripevnená k nejakému objaviteľovi. V polovici 20. storočia sa ľudia rozhodli postaviť tam meteorologickú stanicu. Hneď ako sa výskumníci doplavili k ostrovu, objavili niečo zvláštne.

V malej lagúne medzi tuleňmi našli záchranný čln. Bol v dobrom stave a stále mohol plávať. Neďaleko člna výskumníci našli veslá a prázdnu medenú vztlakovú nádrž. Na člne neboli žiadne označenia ani emblémy.

Zdalo sa, že loď stroskotala a námorníci sa zachránili týmto člnom. Na ostrove sa však nenašli žiadne ľudské stopy. Komu patrila táto loď a čo sa stalo s tými, ktorí sa na nej plavili, zostáva záhadou.

Náš výlet ukončíme na ostrove, ktorý je úplne bezpečný a dokonca príjemný

ostrov

Aké prekvapenie. Pig Beach je ostrov nachádzajúci sa na Bahamách.

Nie je to oficiálny názov tohto miesta, ale nazýva sa tak kvôli miestnym kúpajúcim sa prasatám. Ostrov je obývaný práve týmito zvieratami. Slnia sa na pláži, prechádzajú sa džungľou a žobrú od turistov jedlo. Ale super je, že všetky vedia veľmi dobre plávať.

Roztomilé, ružové a hnedé prasiatka sa špliechajú vo vode a vrčia, prosiac o jedlo. Vďaka kŕmeniu turistami a starostlivými miestnymi obyvateľmi sa týmto zvieratám darí na ostrove prežiť. Môžete sa ubytovať v hoteli na neďalekom ostrove a navštíviť prasiatka loďou.

Nikto presne nevie, odkiaľ prasatá pochádzajú. Podľa jednej legendy ošípané prežili stroskotanie lode a doplávali na tento ostrov. Nájdete tu aj niekoľko mačiek a kôz. Hmm. Zvieracia farma?

Zdroj: brightside / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov