Foto

Povery: Toto sú tie najznámejšie, ktorých pravdivosť dokázala veda

povery

videní: 1.7K

Ryby vyskakujúce z vody

Ak niekedy chytíte rybu, ktorá vyskočí z vody, má to byť dobrá vec. Mnohí veria, že existuje spojitosť s pozitivitou, zmenou a dokonca aj plodnosťou. Skutočne však vyskakujú do vzduchu? Určite, aj keď hlavne vtedy, keď sú vystrašené, v nebezpečenstve alebo v horúčkovitom prenasledovaní vlastnej potravy. V skutočnosti dokážu lososy vyskočiť do vzduchu aj viac ako 3 metre!

Psy vyjúce v noci

Zase vyje v noci susedov pes? Okrem toho, že vám kazí spánok, môže to byť predzvesť smrti, ak máte radi povery. Môže to byť ono, alebo to môže byť z úzkosti, alebo spôsob, ako si označiť svoje teritórium. Ďalším dôvodom je spôsob komunikácie na veľké vzdialenosti. Možno je čas kúpiť týmto psom telefón!

Vtáky vlietajúce do domu alebo okna

Medzi tie najznámejšie povery patrí aj táto: Vták, ktorý vám vletí do okna, neznie ako dobrá vec, ale podľa niektorých to súvisí so zmenami v živote. Dúfajme, že nejde len o zmenu rozbitého okna.

Veda, ktorá za tým stojí, je celkom jednoduchá. Vtáky nie sú až také skvelé v tom, aby zistili, že sklo je pevné, najmä keď sú na ňom odrazy stromov. A aby sme k nim boli spravodliví, väčšina z nás už aspoň raz narazila do sklenených dverí.

Zdroj: list25 / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov