Foto

Povery: Toto sú tie najznámejšie, ktorých pravdivosť dokázala veda

povery

videní: 1.7K

Ležiace kravy sú spojené s dažďom

Prieskum ukázal, že viac ako polovica ľudí verí, že je to dobrý signál, že sa blíži dážď. Hoci sa nezistila priama súvislosť medzi ležaním kráv a predpoveďou počasia, pri vyšších teplotách majú kravy tendenciu zostať stáť.

Podobné schopnosti predvídať majú aj iné zvieratá, žraloky predvídajú hurikány a hady utekajú pred zemetrasením.

Červená obloha večer, radosť pre námorníka. Červená obloha ráno, varovanie pre námorníka

Strávte na lodi dosť času a pravdepodobne budete počuť toto pravidlo. Ako sa ukázalo, existujú aj spoľahlivé dôkazy, ktoré ho potvrdzujú. Červená farba na oblohe pochádza z vodnej pary, čo znamená, že existujú možnosti búrok, pretože táto para sa počas dňa približuje.

Preto je to “námornícke varovanie”. Ak sa však červená obloha objaví bližšie k západu Slnka, znamená to, že “proti prúdu”, ďalej na západ, je pobrežie oveľa jasnejšie.

Krvavé Mesiace

Toto zatmenie je známe aj ako úplné zatmenie Mesiaca, ale “krvavý Mesiac” má určite lepší zvuk. Približne raz za tri a pol roka sa vyskytnú dve takéto zatmenia. Pre staroveké kultúry bola červená farba znamením nebezpečenstva alebo hroziaceho útoku.

Červená farba sa javí preto, lebo je to farba s najdlhšou vlnovou dĺžkou, a keď je Mesiac počas tohto zatmenia v zemskom tieni, zo Slnka k nemu môžu prúdiť len tieto dlhé vlny.

Mesiac úrody

Odkedy sa ľudia venujú poľnohospodárstvu na Zemi, je dôležité presne vedieť, kedy je najlepší čas na sadenie plodín. Odtiaľ pochádza “mesiac úrody”, ktorý nastáva vtedy, keď sa Mesiac nachádza v blízkosti tzv. jesennej rovnodennosti. To je dôležité pre poľnohospodárov, pretože to znamená viac svetla večer, čo znamená dlhší pracovný čas a viac potravín pre všetkých.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov